in ,

General Knowledge (GK) Questions October 24 (2020)

General Knowledge (GK) Questions October 24 (2020)

 

1) All land-living vertebrates, including human beings are descended from which fishes?

Answer: Lobe-finned fishes.

 

2) The scientific name for mosses is:

Answer: Bryophytes.

 

3) From where anthropologists have founded the important fossils of the first human beings lived in Africa?

Answer: Shores of Lake Turkana in Kenya and in Oldupai Gorge in Tanzania.

 

4) Hong Kong is also known as?

Answer: Xianggang.

 

5) Which typesetting uses molten metal and molds of letters, numbers and other characters to produce type?

Answer: Hot-metal typesetting.

 

6) Which of these writers was an innovator of the stream of consciousness technique?

Answer: James Joyce.

The technique which mimics the inner thought process is used widely in his novel “Ulysses”.

 

7) Who used only two characters on stage at a time?

Answer: Aeschylus.

 

8) Which states parliamentarians became the first in Australia to be paid?

Answer: Victoria’s.

 

9) What is the name given to the number by which the exposure should be increased for a particular filter with a particular film?

Answer: Filter factor.

 

10) Who was the one-eyed giant?

Answer: Cyclops.

 

11) Who leaded the army of the tribe of the children of Issachar the journey from the wilderness of Sinai?

Answer: Nethaneel.

 

12) The ‘blue’ planet with the most water is:

Answer: Earth.

 

13) What is the real name of Frank Richards who was an English writer?

Answer: Charles Harold St. John Hamilton.

 

14) Which country is not adjacent to Lake Tanganyika?

Answer: Malawi.

 

15) In which place Baluchar Sari or Baluchuri Sari is manufactured?

Answer: In Bengal.

 

General Knowledge (GK) Questions October 24

 

16) Which famous symbol was variously represented as a chalice, dish or stone?

Answer: Holy grail.

The object of a quest by the Knights of the Round Table, it could be found only by the pure.

 

17) Who is the leader of the Communist Party?

Answer: General Secretary or First Secretary.

 

18) Where in the body does a cataract form?

Answer: Eye.

 

19) One square kilometer is equal to how many hectares?

Answer: 100 hectares.

 

20) Tuscan and Composite are two classical orders of what type of architecture?

Answer: Roman.

 

21) What is the currency of Bulgaria:

Answer: Lev.

 

22) Which Civil War general popularized a new men’s hairstyle, which became known as “sideburns”?

Answer: General Ambrose E. Burnside.

Union General Ambrose E. Burnside earned a niche in history for his mutton chops, which became known as “sideburns.”

 

23) Which are the famous seashores in Jamaica?

Answer: The shores of Ocho Rios and Montego seas.

 

24) What was Dr. Martin Luther King’s nickname when he was younger?

Answer: M.L.

 

25) Which product of nature is used to control dandruff?

Answer: Henna.

 

26) Following the U.S., which country is the leading maize (corn) producer?

Answer: China.

 

27) In which plateau majority of Tibet’s population lives?

Answer: Outer plateau.

 

28) A mixture where one substance dissolves in another is called:

Answer: A solution.

 

29) In which art form people organise the expressive movements of their bodies into rhythmic and visual patterns?

Answer: Dancing.

 

30) In sports, which NBA player is the all-time leader in points scored, Michael Jordan or Kareem Abdul-Jabbar?

Answer: Kareem Abdul-Jabbar.

 

GK Questions with Answers in English > GK Questions and Answers for School Students > New GK Questions with Answers – Learn GK Online > Multiple Choice GK Short Question and Answer > 100 Interesting GK Questions in English > 100 GK Bits in English > General Knowledge Quiz Questions and Answers > 100 Literature General Knowledge Questions > Simple General Knowledge Questions and Answers > 80 General Knowledge Questions for Competitive Exams > 80 Basic General Knowledge Questions and Answers > 50 Important General Knowledge Questions and Answers > 500 General Knowledge Questions – GK Question and Answer > General Knowledge (GK) 2020 – Top 50 Quiz Questions and Answers > Common General Knowledge Questions and Answers > 100 General Knowledge Quiz Questions Answers > Test Your General Knowledge Quiz > 100 General Knowledge ke Question > History General Knowledge (GK) Quiz Questions and Answers > General Knowledge and Current Affairs – October 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.

General Knowledge and Online Quiz Questions

General Knowledge (GK) Questions October 23 (2020)

General Knowledge and Online Quiz Questions

General Knowledge (GK) Questions and Answers October 25 (2020)