in

US Basic Questions and Answers

US Basic Questions and Answers

 

US Basic Questions and Answers

 

US Basic Questions Part 1

 

1. What is the capital of the United States?
Answer: Washington, D.C.

 

2. What is the largest state in the United States?
Answer: Alaska

 

3. What are the two major political parties in the United States?
Answer: Democratic and Republican

 

4. How many states are there in the United States?
Answer: Fifty

 

5. What is the official language of the United States?
Answer: English

 

6. How many time zones are there in the United States?
Answer: Four

 

7. What is the currency used in the United States?
Answer: US Dollar

 

8. What is the national anthem of the United States?
Answer: The Star-Spangled Banner

 

9. Who is the current president of the United States?
Answer: Joe Biden

 

10. What is the population of the United States?
Answer: Approximately 330 million people

 

11. What is the highest mountain in the United States?
Answer: Mount Denali

 

12. What is the oldest city in the United States?
Answer: St. Augustine, Florida

 

13. What is the largest lake in the United States?
Answer: Lake Superior

 

14. What is the longest river in the United States?
Answer: The Missouri River

 

15. What is the national bird of the United States?
Answer: The Bald Eagle

 

US Basic Questions Part 2

 

16. What is the oldest university in the United States?
Answer: Harvard University

 

17. What is the national flower of the United States?
Answer: The Rose

 

18. What is the official motto of the United States?
Answer: “In God We Trust”

 

19. What is the national animal of the United States?
Answer: The American Bison

 

20. What is the official sport of the United States?
Answer: Baseball

 

21. What is the highest point in the United States?
Answer: Mount Whitney in California

 

22. What is the lowest point in the United States?
Answer: Death Valley in California

 

23. What is the national tree of the United States?
Answer: The Oak Tree

 

24. What is the capital of the United States?
Answer: Washington, D.C.

 

25. What is the most populous city in the United States?
Answer: New York City

 

26. What is the largest desert in the United States?
Answer: The Chihuahuan Desert

 

27. What is the oldest national park in the United States?
Answer: Yellowstone National Park

 

28. What is the longest highway in the United States?
Answer: The Interstate Highway System

 

29. What is the tallest building in the United States?
Answer: One World Trade Center in New York City

 

30. How many presidents have served the United States?
Answer: Forty-five

 

31. What is the area of the United States?
Answer: Approximately 3.8 million square miles

 

32. What is the most visited national park in the United States?
Answer: The Great Smoky Mountains National Park

 

Read more  > Quiz Questions and Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *