100 Interesting GK Questions in English

0

100 Interesting GK Questions in English

 

100 Interesting GK Questions in English

 

1) What do you call a grouping of bucks?
Answer: A brace or clash of bucks.

 

2) Which ruler was the last Egyptian Pharaoh to hold part of Palestine?
Answer: Ramses III.

 

3) This tiny country is nestled between France and Spain:
Answer: Andorra.

 

4) What is notable about the Atacama desert?
Answer: Driest in the world.

 

5) What year was the King James version of the Bible published?
Answer: 1611.

 

6) Who was the youngest Beatle?
Answer: George Harrison.

 

7) How many theses did Martin Luther nail to the church door in Wittenberg?
Answer: 95.

 

8) What 1895 H. G. Wells novel was originally titled The Chronic Argonauts?
Answer: The Time Machine.

 

9) Who was the author of the book Great Expectations
Answer: Charles Dickens.

 

10) Which river is the world’s longest river?
Answer: Nile.

 

11) Which U.S. Constitutional Amendment granted women the right to vote?
Answer: 19th Amendment.

 

12) In Australia, what are you if you’re crook?
Answer: Ill.

 

13) What do you call a grouping of cats?
Answer: A clowder or clutter of cats.

 

14) Which popular fast-food items has the same name as a term meaning “big lie”?
Answer: Whopper.

 

15) What was the capital of Lithuania from 1920-1940, while Vilnius was seized by Poland?
Answer: Kaunas.

 

16) Who was Popeye’s enemy?
Answer: Bluto.

 

17) According to the Book of Genesis, why was the moon created?
Answer: To denote the passing of time.

 

18) The island of Gotland belongs to which country?
Answer: Sweden.

 

19) What did Edward Binney and Harold Smith invent in 1903?
Answer: Crayola Crayons.

 

20) Which film director once said of Brigitte Bardot, “If she Didn’t exist, we”d have to invent her”?
Answer: Federico Fellini.

 

21) Who were the only three presidents to win the Nobel Peace Prize?
Answer: Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson & Jimmy Carter.

 

22) What is the name of the river of which the Niagara Falls are a part?
Answer: Niagara river.

 

23) Which war between Britain and the US ended on 24 December 1814?
Answer: The War of 1812.

 

24) David Ben Gurion became prime minister of which country in 1948?
Answer: Israel.

 

25) The asteroid belt is between the orbits of Mars and Jupiter. True or False?
Answer: True.

 

Interesting GK Questions in English Part 2

 

26) Who are the presidents whose countenances are memorialized at Mount Rushmore?
Answer: Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt & George Washington.

 

27) Which country includes the states of Loreto, Madre de Dios, and Ica?
Answer: Peru.

 

28) Which of John Batman’s parents got a free trip to Australia on a convict ship?
Answer: His father.

 

29) What do you call a grouping of cattle?
Answer: A herd or drove of cattle.

 

30) In which type of restaurant would you order soba noodles?
Answer: Japanese.

 

31) Who were the the giant gods who preceeded Zeus?
Answer: Titans.

 

32) Which is the largest river in North America?
Answer: Mississippi.

 

33) The earth is the _____ planet from the sun.
Answer: Third.

 

34) What word, derived from the French, denotes an archway resting on columns, or a game player’s paradise?
Answer: Arcade.

 

35) What war did the most Americans die in?
Answer: Civil War.

 

36) Who set sail aboard HMS Beagle to South America in December 1831?
Answer: Charles Darwin.

 

37) Who, when accused of being with Jesus, lied and said that he did not know him, three times?
Answer: (Simon) Peter (Matt 26:69-74).

 

38) How many X’s are there in the name of Queensland’s famous lager?
Answer: 4.

 

39) In politics, Richard Daley and his son Richard M. Daley have both served as mayor of what city?
Answer: Chicago.

 

40) Which artist claimed he hadn’t washed for days and would soil the elegant Manet if he shook his hand?
Answer: Cezanne.

 

41) Which animal is among the twelve represented in the Chinese calendar, monkey or lion?
Answer: Monkey.

 

42) Although the Japanese did not start writing their history until approx. 600 A.D., the first Japanese people came from the Korean peninsula in what century B.C.?
Answer: 3rd.

 

43) Which instrument does Nigel Kennedy play?
Answer: Violin.

 

44) According to the lyrics of the classic Christmas song, what were Frosty the Snowman’s eyes made of?
Answer: Coal.

 

45) Cilantro and _______ come from the same plant.
Answer: Coriander.

 

46) What is the only metal that’s a liquid at room temperature and standard atmospheric pressure?
Answer: Mercury.

 

47) This actor portrayed a police detective in the television show, “Dan August”:
Answer: Burt Reynolds.

 

48) Polyatomic ions have at least two atoms. True or False?
Answer: True.

 

49) This green pigment in plants is responsible for producing the basic elements of food:
Answer: Chlorophyll.

 

50) What cell type contains hemoglobin?
Answer: Erythrocyte.

 

Interesting GK Questions in English Part 3

 

51) Spain and which other country share the Iberian Peninsula?
Answer: Portugal.

 

52) “A piece of baked dough or pastry shaped into a crescent, usually moist, flaky, and very rich in fat, originally made in France.” (National Spelling Bee winning word from 1970)
Answer: Croissant.

 

53)Who was the author of the book Berlin Alexanderplatz?
Answer: Alfred Doblin.

 

54) The Little Belt Strait separates an island and the mainland of which country?
Answer: Denmark.

 

55) What is the name of the only Broadway show tune recorded by the Beatles?
Answer: Till There Was You.

 

56) From which island is the tail-less Manx cat thought to originate?
Answer: Isle of Man.

 

57) What is the world’s driest desert?
Answer: Atacama.

 

58) This is Evelyn Waugh’s biting satire on American life and Hollywood mortuaries:
Answer: The Loved One.

 

59) Below how many inches of rain per year usually requires irrigation for successful farming?
Answer: 20.

 

60) Who is Harry’s least favorite teacher?
Answer: Professor Snape.

 

61) What was the purpose of the 1884 Berlin Conference?
Answer: To partition Africa into colonies.

 

62) According to a notable public service announcement, “Friends Don’t Let Friends” do what?
Answer: Drive Drunk.

 

63) Who was the first person in space?
Answer: Yuri Gagarin

 

64) What is the capital of Ukraine?
Answer: Kiev.

 

65) The sun is thought to be:
Answer: Half-way through its life cycle.

 

66) In which year was the Selective Service Act enacted?
Answer: 1917

 

67) Which Emperor of the Roman Empire’s name meant, Little Soldier’s Boot?
Answer: Caligula.

 

68) An example of the ability of an organism to respond to a stimulus is:
Answer: A moth flying towards the light.

 

69) DNA is found in which part of the cell?
Answer: Nucleus.

 

70) The positively charged particle in an atom is the:
Answer: Proton.

 

71) Which country leads the world in rice exports?
Answer: Thailand.

 

72) Which public official can order an inquest into instances of sudden, violent or suspicious death?
Answer: Coroner.

 

73) What does the letter A stand for in the military abbreviation “MIA”?
Answer: Action

 

74) Vitsyebsk, Mahilyov, and Baranavichy are cities in which country?
Answer: Belarus.

 

75) Adhesion is the force of attraction between particles close to each other in:
Answer: Different substances.

 

Interesting GK Questions in English Part 4

 

76) Cohesion is the force of attraction between particles close to each other in:
Answer: The same substance.

 

77) Who was the author of the book Jacques the Fatalist and His Master?
Answer: Denis Diderot.

 

78) Three main rock types are sedimentary, igneous and:
Answer: Metamorphic.

 

79) What is the acronym for the agency set up in 1923 to provide co-operation between police forces worldwide?
Answer: Interpol.

 

80) Which country had prior capital cities in Rabaul and Lae?
Answer: Papua New Guinea.

 

81) The place in the atom which contains the protons and the neutrons is the:
Answer: Nucleus.

 

82) Chlorine, fluorine and bromine belong to which family of elements?
Answer: Halogens.

 

83) Where is the White Sands Missile Range?
Answer: New Mexico.

 

84) The correct order from smallest to largest of an is:
Answer: Cell, tissue, organ, system, organism.

 

85) Which World War II leader was born on July 29, 1883?
Answer: Benito Mussolini.

 

86) What is the world’s poorest country, based on GNP per capita?
Answer: Ethiopia.

 

87) Our Solar System
Answer: Alpha Centauri.

 

88) What was the largest city in the U.S. in 1800?
Answer: Philadelphia.

 

89) Which country does not use a peso as its monetary unit?
Answer: Brazil.

 

90) Which city is farthest east?
Answer: Knoxville, Tennessee.

 

91) Where is the Black Forest?
Answer: Germany.

 

92) What was the Eighteenth Amendment, and when was it passed?
Answer: The Eighteenth Amendment, which was adopted on January 29,1919, prohibited the manufacture, sale, importation, and exportation of intoxicating liquors. Prohibition was repealed by the Twenty-First Amendment, which was adopted on December 5,1933.

 

93) What is the distance between the U.S. and Russia at the narrowest point of the Bering Strait (not including islands)?
Answer: 56 miles (90 km).

 

94) What’s the name of Captain Kangaroo’s human friend?
Answer: Mr. Green Jeans.

 

95) What recording company released the first recordings of Elvis Presley?
Answer: Sun Records.

 

96) According to the World Bank, which country is not a peripheral country?
Answer: Greece.

 

97) The Falkland Islands are a territory of?
Answer: United Kingdom.

 

98) “The action or process of making somebody a god or goddess.”
Answer: Deification.

 

99) The colors of the flag of Somalia are based on the colors of which flag?
Answer: United Nations.

 

100) In 1517, who nailed The 95 Theses onto the door of the Palace Church of Wittenberg?
Answer: Martin Luther.

 

Read: Multiple Choice GK Short Question and Answer

 

Check General Knowledge Questions and General Knowledge Quiz Questions and Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.