in

Good Trivia Questions and Answers

Good Trivia Questions and Answers

Good Trivia Questions and Answers

1) In what year was the storming of the Bastille in Paris?

Answer: 1789

The Bastille was a French fortress in Paris that played an important role during the country’s internal conflicts. Throughout most of its history, it was used as a prison for the French kings.

 

2) Rin-tin-tin and Jim Belushi’s dog in the film “K9” were both:

A) Golden retrievers

B) Bulldogs

C) German shepherds

D) St. Bernards

E) Dobermans

Answer: C

The German Shepherd Dog is the perfect all-around worker! They are loyal, confident, courageous, and steady. They are also intelligent and make excellent companions. German Shepherds are truly a dog lover’s delight. They became a popular breed when WWI soldiers witnessed their heroics during the war.

 

3) In movies, which star received an acting Oscar for “Gone with the Wind”, Clark Gable or Vivien Leigh?

Answer: Vivien Leigh

Vivien Leigh was a British actress who won two Academy Awards for her performances in Gone with the Wind and A Streetcar Named Desire.

 

4) Which of these companies has used the ad slogan, “Moving at the speed of business”?

A) FedEx

B) U.S. Postal Service

C) DHL

D) UPS

Answer: D

UPS is a multinational shipping and receiving company founded in 1907. Along with supply chain management, UPS is known for its focus on providing reliable courier services. It has grown to become the Fortune 500 company it is today, while remaining one of the world’s largest shipping companies.

 

5) Members of this group were originally mercenaries hired to guard western settlers:

A) Minutemen

B) Texas Rangers

C) Hessians

D) Janissaries

E) Pinkerton Detectives

Answer: B

The Texas Rangers handle major investigations including violence, public corruption, cold cases, and shootings involving police officers. In addition, they work to deter crime at the border and provide tactical and crisis negotiation services.

 

6) Which saying is attributed to author Henry David Thoreau?

A) Where fools rush in…

B) Any fool can make a rule

C) Fool’s money soon parts

D) A fool for love

E) Fools die

Answer: B

Henry David Thoreau was a philosopher, naturalist, poet, and essayist. Known for his writings about simple living in the natural world, he is best remembered for Walden. The book is an assessment of how one can live in harmony with nature. It goes on to explore themes such as living in society, economic independence, common sense, self-reliance, civil disobedience, and the natural world.

 

7) What is the particular feature of “xeriscape” landscaping?

Answer: Requires little watering

Xeriscaping is gardening that takes into account the water needed to keep the plants alive. It is used in dry climates to make sure there are no shortages of water, and it is also used in regions where water is scarce. Xeriscaping is an alternative to traditional gardening because it doesn’t use as much water.

 

8) Where was the first women’s rights convention held?

Answer: Seneca Falls, New York

Organized by Elizabeth Cady Stanton, the first Women’s Rights Convention convened on July 19, 1848, in Seneca Falls, New York. A “Declaration of Sentiments and Resolutions” was issued at the convention. The Declaration of Sentiments and Resolutions was an essential document that outlined the grievances and demands of the women. It was the first of its kind and had a great impact on the early feminist movement.

 

9) Dover is the capital of which U.S. state?

Answer: Delaware

Delaware, a small but mighty state in the Mid-Atlantic, sits on the coast of the Atlantic Ocean and Delaware River. The capital of Dover is home to many 18th-century buildings and landmarks such as the Georgian-style Old State House. The city of Wilmington is well-known for its waterfront district that offers restaurants, parks, and boutiques.

 

10) Which Michigan native and former United States president was born Leslie Lynch King, Jr., in 1913?

Answer: Gerald Ford

Gerald Ford was the 38th president of the United States. Previously, he served as the leader of the Republican Party in Congress and then as the 40th vice president of the United States.

 

11) Which fruit has edible seeds?

A) Apricot

B) Cherry

C) Nectarine

D) Papaya

E) Peach

Answer: D

These seeds are great for both garnish and seasoning.

 

12) What city’s opera house does The Phantom of the Opera prowl?

Answer: Paris’s.

 

13) The Beatles made their American television debut performing on which 1960s variety show?

Answer: The Ed Sullivan Show

“The Ed Sullivan Show” was a famous talk show that was hosted by Ed Sullivan and ran from 1948 to 1971. The show consisted of variety performances, such as comedy acts, popular music, and dance.

 

14) Which empire was founded by Otto I in 962?

Answer: Holy Roman Empire

The Holy Roman Empire was one of the most influential empires in the history of Europe. It was a complex of territories with differing ethnicities that developed during the Early Middle Ages and lasted until 1806 when Napoleon toppled it.

 

15) What singer was called the “Chairman of the Board”?

Answer: Frank Sinatra, also known as “Old Blue Eyes.”

Francis Albert Sinatra was a popular singer in the 20th century. He is one of the best-selling musical artists in history, with an estimated 150 million records sold worldwide.

 

16) The Little Mermaid, a statue at the entrance to Copenhagen harbour, is a fairy-tale character created by which writer?

Answer: Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen was a Danish author. He wrote many plays, travelogues, novels, and poems, but he is best known for his fairy tales.

 

17) What keeps a drowning man from breathing the oxygen in water?

A) Panic

B) Hydrogen

C) Poor planning

D) Hyperthermia

E) Pulmonary blockage

Answer: B

Actually, it would take an electric current to release the oxygen from its 2 hydrogen captors.
Hydrogen is the lightest element on the periodic table. It is colorless, odorless, non-toxic, and highly combustible. Hydrogen gas is diatomic (meaning it is composed of two atoms) and has the chemical formula H₂.

 

18) What are natives of Tangier called?

Answer: Tangerines

Tangier, Morocco, is the gateway between Africa and Europe. The whitewashed hillside medina is a gigantic palace that’s a museum of Moroccan artifacts.

 

19) Compared to the largest stars and the smallest stars, the Sun is:

A) A large star

B) A middle-sized star

C) A small star

Answer: B

The Sun is an average star, but it appears to be bigger than other stars because it is the closest star to Earth.

 

20) Which predatory fish does not breed until it is about 20 years old?

Answer: The great white shark

The great white shark is an organism with a mechanism, known as a metabolic slow-down, which allows it to survive without food for a whole month.

 

Read more  > General Knowledge Quiz Questions and Answers > Quiz Questions > Trivia Quiz Questions > Knowledge > Essay

Geology Quiz Questions and Answers > Quick Pub Quiz Questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geology Quiz Questions and Answers

Geology Quiz Questions and Answers

Quick Pub Quiz Questions

Quick Pub Quiz Questions