in ,

Quick Pub Quiz Questions

Quick Pub Quiz Questions

Quick Pub Quiz Questions

 

1) How many pieces does each player have in Backgammon?

Answer: 15

Backgammon is one of the oldest board games out there. It may have started nearly 5,000 years ago in Iran. There are two players, with each player having fifteen pieces that move from twenty-four triangles when you roll a dice at a time.

 

2) What is “mulligatawny”?

Answer: A kind of soup (a thick curry-flavoured meat soup).

Mulligatawny soup originated from Indian cuisine and is related to rasam. The name originates from the Tamil words miḷagāy or miḷagu, and taṇṇi.

 

3) Marco Pantani is known for competing in which sport?

Answer: Cycling.

Marco Pantani was an Italian cyclist, known for his aggressive style of racing, powerful climbing ability, and uncanny descending skills. He was one of the best climbers in the history of the sport, rated alongside the likes of the late Frenchman Richard Virenque. Pantani was nicknamed ‘Il Pirata’ (The Pirate), due to his shaved head and swarthy appearance.

 

4) What is “lb” the abbreviation for?

Answer: Pounds (weight).

The lb stands for the imperial measurement unit known as the pound, which is equal to 16 ounces. The use of this abbreviation varies by discipline and location. It is equivalent to approximately 453.59237 grams.

 

5) The goat represents which sign of the Zodiac?

Answer: Capricorn.

Capricorn is the tenth astrological sign in the zodiac, spanning the 270–300th degree of the zodiac. It originates from an ancient constellation called Capricornus which depicts a horned goat.

 

6) What is the chemical name for “laughing gas”?

Answer: Nitrous oxide (N2O).

Laughing gas, otherwise known as nitrous oxide, is a chemical compound that is an oxide of nitrogen. When it is at room temperature, this colorless and non-flammable gas has a slight metallic taste and is not flammable.

 

7) What exist in orthorhombic, monoclinic, tetragonal, and hexagonal forms?

Answer: Crystals.

Crystals are solids that have a highly ordered microscopic structure. These materials are composed of molecules which are tightly packed together forming a crystal lattice structure.

 

8) Who had a hit with “The Sun Ain”t Gonna Shine Anymore”?

Answer: Walker Brothers.

The Walker Brothers were an American pop group, founded by two brothers and a friend. Scott Engel often went by the name Scott Walker. John Maus frequently went by John Walker. Gary Leeds eventually became Gary Walker.

 

9) Which birthstone provides the title of a 1969 Hitchcock movie?

Answer: Topaz.

Topaz is a 1969 spy thriller set during the Cuban Missile Crisis and the breakup of an international Soviet spy ring in France. It was directed by Alfred Hitchcock and is based on the 1967 Cold War novel Topaz by Leon Uris.

 

10) Which character did Harrison Ford play in the Star Wars films?

Answer: Hans Solo.

The Star Wars series started with the first film, which was released in 1977. The series later expanded to include Episodes I-III (1999-2005) and Episodes IV-VI (1977-1983). The latest, Episode VII-IX (2015-2019).

 

11) Which famous ship, sunk in 1545, was lifted from the seabed in 1982?

Answer: The Mary Rose.

The Mary Rose is an English carrack-type warship of King Henry VIII. It saw 33 years of service in war against France, Scotland, and Brittany. It was rebuilt in 1536 and had its last action on 19 July 1545.

 

12) What was the name of the Scottish king killed by Macbeth?

Answer: Duncan.

King Duncan is a fictional character in Shakespeare’s Macbeth. He is the father of two young sons and is murdered at the hands of his trusted captain Macbeth, who is vying for the crown.

 

13) What was the name of Shakespeare’s first daughter?

Answer: Susanna.

Anne Hathaway and Shakespeare had a daughter named Susanna. She was born in 1583 and is presumed to be the eldest child of the two. As such, she grew up with her sister Judith and her brother Hamnet Shakespeare. In 1607, she married Dr. John Hall and they moved to Stratford-upon-Avon to live with him and his family.

 

14) “Seasiders” is the nickname of which football team?

Answer: Blackpool.

Blackpool Football Club, a professional soccer team in Lancashire, England, is currently competing in the second division of the English football league system for the 2021-22 season. The team was promoted to League One in 2020 and will compete at this level in the next season.

 

15) What is vermouth?

Answer: A wine-based drink flavoured with herbs.

Vermouth is a type of drink made from wine, herbs, and spices. It has been around since the 1800s and was first produced in Turin, Italy.

 

16) How many home bases are there in baseball?

Answer: Five.

In baseball, home plate is the last base a player must touch to score. Home plate is different than the other bases because it’s a five-sided piece of rubber that sits on the ground.

 

17) Who was the first person to split the atom in 1919?

Answer: Ernest Rutherford.

Ernest Rutherford, a New Zealand-born British physicist, was called the father of nuclear physics. For his work, he gained many honours such as becoming a Lord and Fellow of the Royal Society of London and received a Nobel Prize in chemistry in 1908.

 

18) In computers, what do the initials HTTP stand for?

Answer: HyperText Transfer Protocol.

The Hypertext Transfer Protocol (HTTP) is a straightforward and easy-to-use protocol that allows for the transfer of hypermedia on the web: like HTML, XML, and JSON.

 

19) Which cartoon character has the vital statistics 19-19-19?

Answer: “Olive Oyl”.

Olive Oyl was born in 1919 in the comic strip Thimble Theatre. The character became popular with Popeye’s introduction, but she was a main character for 10 years before that time.

 

20) When did the Louvre in Paris first begin to be used as a museum?

Answer: 1793.

The Louvre is an art museum in Paris. Home to the Mona Lisa, it is the world’s second-largest art museum and a historic monument. The Louvre was originally an ancient palace, the Louvre Palace (Palais du Louvre), which was extended many times to become today’s Louvre Museum.

 

Read more  > General Knowledge Quiz Questions and Answers > Quiz Questions > Trivia Quiz Questions > Knowledge > Essay

Good Trivia Questions and Answers > Online Pub Trivia Australia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Good Trivia Questions and Answers

Good Trivia Questions and Answers

Online Pub Trivia Australia

Online Pub Trivia Australia