in ,

World Trivia Questions and Answers

World Trivia Questions and Answers

World Trivia Questions and Answers

 

1) 42% of which European country is reclaimed land called polder?

Answer: The Netherlands

The word “polder” means low-lying land reclaimed from the sea, often by means of dikes that are parallel to the shoreline.

 

2) Where is Ellis Island?

Answer: New York harbour

Ellis Island was the first federal immigration station to process incoming passengers as they arrived in the United States. Located near the Hudson River, New York City, this island was the principal gateway for over 12 million immigrants who came to the U.S. between 1892 and 1954.

 

3) What is the name for the rocky debris eroded, carried along and deposited by glaciers?

Answer: Moraine

A moraine is an accumulation of glacial debris that occurs as an end or along a lateral moraine of a glacier, called a medial moraines if they form along the midline. Moraines are formed from debris that is carried along by flowing ice, and deposited when the flow comes to a stop.

 

4) Which city contains a palace called the Forbidden City?

Answer: Beijing

While Beijing is today a metropolis of more than 22 million people and a booming capital of global business, it has been the site of many other civilizations throughout history. The city’s 1,000-year-old Forbidden City was the imperial palace of China’s Ming and Qing dynasties and the home of emperors and their families. Today, this vast royal complex is open to the public to explore.

 

5) Which British seaside resort boasts a tower 518 feet high?

Answer: Blackpool

One of the UK’s most famous landmarks, Blackpool Tower, is the pride of the Lancashire coast. The 518-foot structure has been entertaining locals and visitors since 1894 with its ballroom, aquarium, theater and 3D experience. A huge landmark that dominates the skyline, it’s hard to miss. It’s perfect for a day out with the family or for an action-packed evening.

 

6) In which city would you find the Blue Mosque?

Answer: Istanbul

The Blue Mosque, also known as the Sultan Ahmed Mosque, was built during the time of Ottoman Empire. This is a popular tourist destination and one of the most recognizable landmarks in Istanbul. This is a popular tourist destination and one of the most recognizable landmark in Istanbul, Turkey. The Blue Mosque was designed by Iznik architect Sedefhar Mehmet Aga.

 

7) What is the name of the great fortified Moorish palace that stands on a rocky hill in Granada, Spain?

Answer: Alhambra

For a long time, Alhambra Palace has been a symbol of Granada. It is the most visited monument in Spain and possibly in all of Europe. It is part of the World Heritage Site “Alhambra and Generalife”. It is one of the most beautiful Royal Palace complexes in the world.

 

8) In which American state is the ‘planet in a bottle’ test project, BioSphere 2?

Answer: Arizona

The BioSphere 2 experiment was a self-contained ecosystem designed to be an experimental habitat for the pioneering of space colonization. The facility was built for $200 million and was opened by then-First Lady Hillary Clinton on September 26, 1991.

 

9) What is the world’s largest island?

Answer: Greenland

Greenland, the world’s largest island, sits in the Arctic Ocean between North America and Europe. The ice sheet covering most of its landmass has been shrinking in recent decades, uncovering new land. Greenland became part of the Kingdom of Denmark in 1814; it was granted home rule in 1979 and achieved self-rule in 2009.

 

10) What is the world’s largest monolith, in Australia’s Northern Territory?

Answer: Ayers Rock

Ayers Rock or Uluru is the most sacred of the Australian landmarks. It is 450 kilometers away from Alice Springs, the nearest large town. The Red Center is arid, but Uluru has started forming 550 million years ago.

 

11) Which country’s capital is situated on a tributary of the Murrumbidgee river?

Answer: Australia

The Murrumbidgee River, also known as the Murray Darling River, is one of Australia’s best known waterways. The river cuts through the heart of New South Wales, flowing for some 1485 kilometers. As the second longest river in Australia, it serves as a major source of water for parts of the country.

 

12) Which Japanese industrial port was the target of the second atom bomb dropped in World War II?

Answer: Nagasaki

Nagasaki is the capital city of Nagasaki Prefecture on the island of Kyushu in Japan. The city’s name, 長崎 (Nagasaki), is Japanese for “long cape”. It became the second city in the world to be destroyed by an atomic bomb when it was dropped by the United States on August 6, 1945.

 

13) Which is the largest island in the West Indies?

Answer: Cuba

Cuba is an island country in the Caribbean Sea. It’s area (land area) is 110,860 km2 (42,800 sq mi). The 8th largest island country in the world.

 

14) In which English county is the Cheddar Gorge?

Answer: Somerset

Somerset is a county in the southwest of England. It borders Gloucester, Wiltshire, and Bristol to the north, Dorset to the east, and Devon to the south. The coastline borders Wales.

 

15) What is the name of the trench in the Pacific Ocean which is the lowest place on the Earth’s surface?

Answer: Mariana Trench

The Mariana Trench or Marianas Trench is located in the western Pacific Ocean about 200 kilometres east of the Mariana Islands; it is the deepest oceanic trench on Earth. It is crescent-shaped and measures about 2,550 km in length and 69 km in width.

 

16) Which Venetian building is linked to the Doge’s Palace by the Bridge of Sighs?

Answer: The prison

The Bridge of Sighs is a bridge in Venice, Italy. Built with white limestone and surrounded by barred windows, the Bridge connects two important buildings: the New Prison and the Doge’s Palace. Along the way, the Bridge passes over the Rio di Palazzo.

 

17) Which Parisian church contains the remains of Napoleon?

Answer: Les Invalides

The Dôme des Invalides has a long and complex history that can be traced back to the reign of Louis XIV. The church was where the royal mass took place, then it became Napoleon’s tomb in the 1800s. it sheltered Allied pilots in WWII.

 

18) Who designed the city of New Delhi?

Answer: Edwin Lutyens

Architect Edwin Lutyens designed New Delhi in the early 1900s to be the capital capable of standing up to Washington or Paris.

 

19) Which palace was built by Cardinal Wolsey and presented to Henry VIII?

Answer: Hampton Court Palace

Hampton Court Palace is a royal palace in the London Borough of Richmond upon Thames. It was built for Cardinal Thomas Wolsey, who was King Henry VIII’s chief minister.

 

20) Which Pacific state of the USA was called the Sandwich Islands by Captain Cook?

Answer: Hawaii

Hawaii is an island in the Pacific Ocean that belongs to the United States and is 2,000 miles from the mainland. It is the only American state outside the continent and the only one with an archipelago and tropical location.

 

Read more  > General Knowledge Quiz Questions and Answers > Quiz Questions > Trivia Quiz Questions > Knowledge > Essay

Online Pub Trivia Australia > How To Be Kind – 15 Ways To Be Kind To Others

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Online Pub Trivia Australia

Online Pub Trivia Australia

How To Be Kind - 15 Ways To Be Kind To Others

How To Be Kind – 15 Ways To Be Kind To Others