in

Trivia Quizzes With Answers

Trivia Quizzes

Trivia Quizzes

 

Trivia Quizzes with Answers

 

1) Who succeeded Nikita Khrushchev as President of the USSR?

Answer: Leonid Brezhnev

While Brezhnev served as General Secretary of the Communist Party, he was also Chairman of the Supreme Soviet, making him the second longest-serving leader of the Soviet Union.

 

2) The Westminster Show is the most prestigious dog show in:

Answer: The USA

The Westminster Dog Show is a conformation event for all breeds of purebred dogs. It was traditionally held at Madison Square Garden. However, due to the pandemic of 2021, it had to be moved from the city and was held outdoors in Tarrytown, New York.

 

3) What G is the term for a castrated male horse?

Answer: Gelding

A gelding is a castrated male horse. This, among other things, can take away the less desirable aspects of their behavior, such as aggression and unruly behavior. Geldings are calmer and better-behaved, making them quieter, gentler, and generally more suitable for work around the farm.

 

4) In the 1999 movie The Talented Mr. Ripley, where does Tom Ripley travel to locate Dickie Greenleaf?

A) Italy
B) France
C) Spain
D) England

Answer: A

The Talented Mr. Ripley is a psychological thriller about Tom Ripley (Matt Damon), who takes on the identity of a Princeton grad to get himself out of trouble. He soon befriends Dickie Greenleaf (Jude Law), an heir to a painting fortune, and gets himself entangled in a dangerous game of lies and murder.

 

5) Why was Marion Crane on the run in “Psycho”?

A) Murder
B) Stolen money
C) Car theft
D) Left her husband
E) Escaped from jail

Answer: B

She’s in love, but her boyfriend can’t afford to marry her. He’s also in debt, so she steals forty thousand dollars from her boss.

 

6) Novice prospectors were tricked by “Fool’s Gold,” which is properly known as:

A) Obsidian
B) Magnetite
C) Lignite
D) Mica
E) Iron pyrite

Answer: E

Pyrite, also known as fool’s gold, is a combination of iron and sulfide. It’s the most abundant sulfide mineral, and it has a superficial resemblance to gold. That’s why it earned its nickname.

 

7) The Empire State and the Chrysler Buildings are examples of what style of architectural design?

Answer: Art Deco

The decade of the 1920s was an era of prosperity. The art, architecture, and design of this period was officially called “Art Deco.” Art Deco was a design movement that influenced the way people interacted with everyday objects and buildings. It was present in jewellery, furniture, fashion, cars, movie theatres, ocean liners, and trains.

 

8) In fashion, what Chinese-American designer dressed Nancy Kerrigan for the 1994 Olympic games?

Answer: Vera Wang

Vera Ellen Wang was born June 27, 1949 in New York City to Chinese immigrants. Her parents, Cheng Ching Wang and Florence Wu Wang, worked in medicine and international relations respectively. They emigrated to the US in the 1940s.

 

9) Which 20th-century actor, dancer, and singer, best known for her work in musical films, changed her given name of Frances Gumm?

A) Ethel Merman
B) Judy Garland
C) Julie Andrews

Answer: B

Judy Garland is one of the most iconic figures in American history. She’s an actress, singer, dancer, and vaudevillian who is known for having a lengthy career that has spanned over four decades. When she was an actress, she had a huge rise to fame with musical and dramatic roles, as well as singing live on stage. She also proved very popular on film with her starring role in A Star is Born (1954).

 

10) What was the name of Marcus Welby’s nurse?

Answer: Consuelo

Marcus Welby, M.D. is an American medical drama television series that aired on ABC from September 23, 1969, to July 29, 1976.
The series starred actor Robert Young as Welby, a skilled physician with a gentle bedside manner. It ran for eight seasons and won nine Emmy Awards. The format focused more on the doctor-patient relationship than on dramatic plots.

 

Trivia Quizzes with Answers Part 2

 

11) Which plant bears fruit a mere 15 months after planting?

A) Avocado
B) Orange
C) Apple
D) Banana
E) Apricot

Answer: D

A banana tree will live for about six years, but it’s a temporary plant. Once a stem has produced a fruit, it will die and a new one will grow from the rhizome to give you your next round of bananas.

 

12) The four gospels of the New Testament are attributed to Matthew, Mark, John and whom?

Answer: Saint Luke

Luke the Evangelist was one of the Four Gospel writers in the New Testament. He is said to have written both the Gospel of Luke and the Acts of the Apostles. If this is true, he contributed over a quarter of the New Testament’s text, which means he was an important author to Christianity.

 

13) In what year was the summit of Mount Everest first reached?

Answer: 1953

Mount Everest is the highest mountain on Earth, and sits in the Mahalangur Himal region of the Himalayas. It’s at a height of 8,848.86 m and it has been measured and verified by China and Nepal’s authorities in 2020.

 

14) Who is the “Godfather of Soul”?

Answer: James Brown.

James Joseph Brown, or “The Godfather of Soul”, was a singer, songwriter, dancer, musician, record producer, and bandleader. He was also one of the central progenitors of funk music and a major figure of the 20th-century music industry.

 

15) What is the official monetary unit of the European Community? (Three letters.)

Answer: ECU

The European Currency Unit was a unit of account used by the European Economic Community. This organization utilized a basket of member-state currencies, which was established to replace the European Currency Unit. The ECU came into usage on March 13, 1979, and was assigned the ISO 4217 code.

 

16) According to the FDA, how does a food flavor enhancer work?

A) Produces flavor bursts
B) Forms scents
C) Swells tastebuds
D) Deadens certain nerves
E) Advertising

Answer: D

Flavor, or more simply put, taste and smell, is what determines how various food items taste. The flavor of the food can be manipulated with the use of natural or artificial flavorants in the food.

 

17) What are you travelling through if you traverse the Mira Flores and Gatun locks?

Answer: The Panama Canal

The Panama Canal is a man-made opening in the Isthmus of Panama. It provides a passage for maritime trade between the Atlantic and Pacific Oceans. The canal goes across the isthmus and connects North and South America.

 

18) How many stars are in our solar system?

A) 1
B) 437,352 and counting
C) Too many to count
Answer: A

The Sun is a 4.5 billion-year-old yellow dwarf that sits at the center of our solar system. It’s about 150 million miles from Earth and it’s the only star in our solar system. The Sun’s energy sustains all life on Earth, without which we would not be able to survive on our home planet.

 

19) Roa, sika and fallow are all types of what animal?

Answer: Deer

Male deer are always called by their group name while females are given more descriptive labels. Males are called bucks, bulls, or stags while females are does, cows or hinds.

 

20) Who is the only U.S. Supreme Court Justice to be impeached?

Answer: Samuel Chase

Samuel Chase was an important figure in the drafting of the United States Constitution. He was one of the Founding Fathers and he helped shape the early years of the United States. As a Supreme Court Justice, he was impeached for letting his partisan views affect his rulings, but he managed to keep his position because he was acquitted by the Senate.

 

Read more Trivia Questions and Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *