Trivia of the Day Questions and Answers

0

Trivia of the Day Questions and Answers

 

Trivia of the Day Questions and Answers

 

1) Granite may metamorphose into
Answer: Gneiss.

 

2) Which type of glass is used for making glass reinforced plastic?
Answer: Quartz glass.

 

3) What is the chemical symbol of gold?
Answer: Au.

 

4) What do you call a grouping of crocodiles?
Answer: A float of crocodiles.

 

5) Due to bite of mad dog the disease hydrophobia is caused by which virus?
Answer: Rabies virus.

 

6) What is Dick Grayson better known as?
Answer: Robin (Batman and Robin).

 

7) Where is The Trossachs?
Answer: Scotland.

 

8) Which rocks is transformed into marble?
Answer: Limestone.

 

9) What is the only metal that is liquid at room temperature?
Answer: Mercury.

 

10) Which period of music, dating approximately from 1800 – 1910, is exemplified by composers such as Tchaikovsky, Mendelssohn, Brahms and Wagner, and saw symphonic boundaries extended and even obliterated?
Answer: The Romantic Period.

 

11) By which number the quality of gasoline’ sample is determined?
Answer: By its octane number.

 

12) What was given on the fourth day of Christmas?
Answer: Calling birds.

 

13) Which former Reuters’ employee went on to create one of the world’s most famous secret agents?
Answer: Ian Fleming.

 

14) Who said “I therefore want freedom immediately, this very night, before dawn if it can be had”?
Answer: Mahatma Gandhi.

 

15) The Atoms are most stable when their outer shells are full. True or False?
Answer: True.

 

16) Who was the youngest Nobel Prize winner?
Answer: Sir William Lawrence Bragg.

 

17) A temperature at which both the Fahrenheit and the centigrade scales have the same value?
Answer: -40°

 

18) What was Skippy ( on TV )?
Answer: The bush kangaroo.

 

19) What goes after ‘People’s’, ‘Atlantic’ and ‘Citizen’s’ for three documents drawn up in 1837, 1941 and 1991 respectively?
Answer: Charter.

 

20) Where is the Sargasso sea located?
Answer: North Atlantic Ocean.

 

21) In which town was Jesus born?
Answer: Bethlehem.

 

22) Holguin, Camaguey, and Matanzas are provinces of which country?
Answer: Cuba.

 

23) With which country is “Orange’ Revolution” associated?
Answer: Ukraine.

 

24) What does a funambulist do?
Answer: Tightrope walker.

 

25) What is the distance from the Earth to the Sun.
Answer: 93 million miles.

 

Trivia of the Day Questions and Answers Par 2

 

26) Which country has the briefest Constitution in the world?
Answer: USA.

 

27) What does Hydrometer measure?
Answer: Specific gravity (or relative density) of liquids.

 

28) In which European country is it illegal to slam a car door?
Answer: Switzerland.

 

29) Which is the country with the highest density of population in Europe?
Answer: Netherlands.

 

30) What is the name of Dennis the Menace’s dog?
Answer: Gnasher.

 

31) Faraday is the charge on one mole of _____
Answer: Electrons.

 

32) Who was the first person to cross the Alps with army?
Answer: Hannibal.

 

33) What sport is played at Wimbledon?
Answer: Tennis.

 

34) Which country is home to the highest percentage of ethnic Russians?
Answer: Kazakhstan.

 

35) What is the mean of Invisible Export?
Answer: Export Services.

 

36) What are bactrians and dromedaries?
Answer: Camels (one hump or two).

 

37) Who was the only president to serve as the director of the CIA?
Answer: George Herbert Walker Bush.

 

38) What percentage of water is lost during transpiration?
Answer: 99%.

 

39) Filtration separates mixtures based upon their particle size. True or False?
Answer: True.

 

40) In 14 A.D., Augustus Caesar died. Who succeeded him?
Answer: Tiberius.

 

41) Which foreign country is closest to Andarnan Islands?
Answer: Myanmar.

 

42) Who played The Fugitive?
Answer: David Jason.

 

43) Thermal decomposition of alkanes is known as which name?
Answer: Cracking.

 

44) Where did Olympic Games originate?
Answer: Greece.

 

45) What do you call a grouping of crows?
Answer: A murder of crows.

 

46) The unidirectional property of a pn-junction is useful for its use as which thing?
Answer: Rectifier.

 

47) Who sailed in the Nina – Pinta and Santa Maria?
Answer: Christopher Columbus.

 

48) The island of Vis is just off the coast of which country?
Answer: Croatia.

 

49) How much of earth surface is covered by the forests?
Answer: 30 percent.

 

50) Atomic bombs work by atomic fission. True or False?
Answer: True.

 

Trivia of the Day Questions and Answers Par 3

 

51) Which period of music made use of musical textures, colors and imagery to evoke phenomenons of nature, and though lasting only fifty years (from about 1875 – 1925) still has great influence today?
Answer: The Impressionist Period.

 

52) What are female elephants called?
Answer: Cows.

 

53) Which energy of the electron at absolute zero is called?
Answer: Fermi energy.

 

54) Which leader died in St Helena?
Answer: Napoleon Bonaparte.

 

55) Who was the long-range World War I German cannon Big Bertha named for?
Answer: Bertha Krupp.

 

56) What is the characteristic odour of garlic?
Answer: A sulphur compound.

 

57) What is the name of an adult female horse?
Answer: Mare.

 

58)Who was known as the “Sultan of Swat”?
Answer: “Babe” Ruth.

 

59) What can be the maximum duration of totality for a solar eclipse?
Answer: 7 minutes 40 seconds.

 

60) Who wrote Gone with the Wind?
Answer: Margaret Mitchell.

 

61) What Nobel Prize laureate in Physics linked the tragic 1986 explosion of the space shuttle Challenger to frozen O-rings?
Answer: Richard P. Feynman.

 

62) Which is the vitamin that is most readily manufactured in our bodies?
Answer: Vitamin D.

 

63) What does Anemometer measure?
Answer: Speed of wind.

 

64) What is the unit used for measuring the fineness of yarn, especially in stockings and tights?
Answer: Denier.

 

65) The celebrated novel ‘The Godfather’ was authored by which author?
Answer: Mario Puzo.

 

66) What does ring a ring a roses refer to?
Answer: The Black Death.

 

67) Which Polish city lies on the coast?
Answer: Gdansk.

 

68) What is the total surface area of earth?
Answer: 510 million sq km.

 

69) How many bases are there on a baseball field?
Answer: 4.

 

70) When the solar wind collides with the earth’s magnetic field, we observe this:
Answer: Aurora Borealis.

 

71) What is an essential attribute of inflation?
Answer: Increase in prices.

 

72) Whose nose grew when he told a lie?
Answer: Pinocchio.

 

73) What is the length of the Earth’s orbit around the Sun?
Answer: 584 million miles.

 

74) In human body, which are the leg bones?
Answer: Humerus and Femur.

 

75) What is the most recognizable physical feature of the male lion?
Answer: Its mane.

 

Trivia of the Day Questions and Answers Par 4

 

76) In which European country is Martin the most common surname?
Answer: France.

 

77) Which book is entitled as ‘Bible of Communism’ ?
Answer: Das Kapital.

 

78) Who has won the most Oscars?
Answer: Walt Disney.

 

79) Electrons move into a higher-energy orbital when it is in the …
Answer: Excited state.

 

80) Which is the essential element in all organic compounds?
Answer: Carbon.

 

81) What was the popular name of Edson Arantes do Nascimento?
Answer: Pele.

 

82) Duluth, Minnesota is adjacent to which Great Lake?
Answer: Superior.

 

83) What are the ‘Temperate lows’?
Answer: Sub-polar low pressure belts.

 

84) What would a Scotsman do with a spurtle?
Answer: Eat porridge (it’s a spoon).

 

85)Which Boer statesman became president of the Transvaal in 1883?
Answer: Paul Kruger.

 

86) In metabolism, how enzymes act?
Answer: As catalyst.

 

87) Identify the sport: Two teams of 6 players each try to ground a ball into the opposing zone, over a net, by hitting it with their hands?
Answer: Volley Ball.

 

88) Who was the only president to serve in the House of Representatives after his presidency?
Answer: John Quincy Adams.

 

89) If it is 4 P.M. on Monday at 150°W, what will be the time at 150°E ?
Answer: 12 Noon on Tuesday.

 

90) Which award has the words for valour on it?
Answer: Victoria Cross.

 

91) What did the Chinese refine the making of in 105 A.D.? (used for writing)
Answer: Paper.

 

92) By which plants is the maximum fixation of solar energy done?
Answer: Green plants.

 

93) Carl and the Passions changed band name to what
Answer: Beach Boys.

 

94) In what year was the United States Secret Service founded?
Answer: 1865.

 

95) You should be most concerned about a dog attacking when it is:
Answer: Silently aggressive.

 

96) Who was the first U.S. president to make an official visit outside the country while in office?
Answer: Theodore Roosevelt.

 

97) Who did colonial poet Barron Field refer to as “our Columbus of the South”?
Answer: Captain James Cook.

 

98) Which is not a fruit?
Answer: Rhubarb.

 

99) In architectural speak, what is the front of a building called?
Answer: Facade (or face).

 

100) What Glenn Miller song was originally called Now I Lay Me Down to Weep?
Answer: Moon Indigo.

 

Read: 100 General Knowledge ke Question

Leave A Reply

Your email address will not be published.