Simple General Knowledge Questions and Answers

0

76 Simple General Knowledge Questions and Answers

Simple General Knowledge Questions and Answers

 

  • Simple GK Questions & Answers
  • Learn Simple General Knowledge

 

1) What form of Buddhist mysticism and meditation is practiced in Japan?
Answer: Zen.

 

2) What was the original name of Constantinople?
Answer: Byzantium.

 

3) A written order by the seller of goods to the buyer to pay a certain sum of money to him or his order on a specified future date for value received:
Answer: Commercial bills of exchange.

 

4) What is the theme of a passion play?
Answer: Christ’s suffering and death.

 

5) What was the name, which Joseph Nicéphore Niépce called his technique?
Answer: Heliography.

 

6) Which blood group does one have to accept the blood of any of the four groups?
Answer: AB.

 

7) What made Japan and West Germany the important nations in the struggle for power?
Answer: The rapid industrialization.

 

8) Which structures have four basic designs – beam, cantilever, arch and suspension?
Answer: Bridges.

 

9) The best-furnished room in a palace was:
Answer: The studio.

 

10) Which Indian emperor was a patron and a player of polo?
Answer: Akbar.

 

11) When was the Rocky Mountains began to form?
Answer: About 100 million years ago.

 

12) What is the name for the mapped hexagonal geographic areas that make up the cellular phone grid?
Answer: Cells.

 

13) When was the Cambrian period?
Answer: More than 500 million years ago.

 

14) When did the Indian Peace Keeping Force 9IPKF) the first land on Sri Lankan soil?
Answer: 30 July 1987.

 

15) From when and where a complete Australopithecus africanus skeleton was discovered?
Answer: 1998, Sterkfontein in South Africa.

 

16) In Hindu mythology, Saraswati’s mount, swan, was also used by another god. Who?
Answer: Brahma.

 

17)) A sample copy of a complete page is called:
Answer: Proof.

 

18) What are the substances in the saliva of vampire bats, leeches and mosquitoes which stop blood from clotting?
Answer: Anticoagulants.

 

19) What are the six elements of a drama?
Answer: Plot, character, thought, diction, music, and spectacle.

 

20) What happened to the last Mughal emperor of India, Bahadur Shah Zafar, after the Sepoy Mutiny?
Answer: He was exiled to Burma.

 

21) What is the name of the criminal act relating to computer?
Answer: Cybercrime.

 

22) The last letter of the Greek alphabet is:
Answer: Omega.

 

23) When was the introduction of Roll films in photography?
Answer: 1898.

 

24) Where was the 1989 Kumbh Mela held?
Answer: Prayag.

 

25) What is the name of a veil worn by Muslim women?
Answer: Yashmak.

 

Simple General Knowledge Questions with Answers Part 2 (26 – 50)

 

26) After Paris, which is the world’s largest primarily French-speaking city?
Answer: Montreal.

 

27) Mozambique has organized a political party in the name of:
Answer: Marxism-Leninism.

 

28) What was the name of the pope who introduced the reformed calendar used by the western world?
Answer: Pope Gregory (Gregory XIII).

 

29) One Decimeter is equal to how many Centimeters?
Answer: 10 Centimeters.

 

30) Apart from the top ten mountains in Asia, which is the next highest?
Answer: Ismoil Somoni Peak.

 

31) What is the Currency of Azerbaijan:
Answer: Manat.

 

32) In which country was Saïd Taghmaoui born?
Answer: France.

 

33) Which is attracted by the tourists in Botswana?
Answer: Safari.

 

34) What is the French equivalent of the Stock Exchange?
Answer: The Bourse.

 

35) Which is the suitable shoe for the comfortableness of the foot?
Answer: It should not have much height, the heel should have a flat cushion.

 

36) How much urine accumulates in the bladder of a normal person per minute?
Answer: 1 ml or more.

 

37) Which is the plateau that covers about half of Tibet’s surface area?
Answer: Northern Plateau.

 

38) What is the popular name for members of the RCMP?
Answer: Mounties.

 

39) What is the name given to the folk dance which is taken by the Chilean sailors to Mexico?
Answer: Chilena.

 

40) Where do the Blue Nile and White Nile meet in great scenic splendor?
Answer: Khartoum.

 

Check more quizzes

 

41) Gandhiji entered Alfred High School at Rajkot in:
Answer: 1881.

 

42) What is the name for a computer pointing device?
Answer: A mouse.

 

43) Name the two products, provided from forests besides wood?
Answer: Latex and Turpentine.

 

44) Who started the Shuddhi Movement?
Answer: Swami Shraddhananda.

 

45) People used rivers for:
Answer: Transportation, trade, and irrigation.

 

46) In which country did gold originate?
Answer: Scotland.

 

47) Succulent plants are:
Answer: Xerophyte.

 

48) Which type of edible nut is produced by a variety of hickory tree?
Answer: Pecan.

 

49) Metaphysics is divided into how many areas?
Answer: Two.

 

50) What is the meaning of banal?
Answer: Commonplace.

 

Easy General Knowledge Questions & Answers Part 3 (51-75)

 

51) If the injury is serious, what should we do?
Answer: If we press both edges of the injury, the bleeding will stop.

 

52) What is the largest joint in the human body?
Answer: Knee.

 

53) By what name the Sumerian civilization was known after the conquest of the Akkadians?
Answer: Sumerian-Akkadian civilization.

 

54) In the honors list of explorers, who was the Italian usually given credit for discovering Newfoundland?
Answer: John Cabot.

 

55) What are Rhizoids of mosses?
Answer: Rhizoids of mosses are multicellular and non pigmented.

 

56) Which active volcano, the highest in Europe, lies on the island of Sicily?
Answer: Etna.

 

57) What is the wavelength range of X-rays?
Answer: 0.1 – 100 Å.

 

58) What is the collective word for a group of companies that limits competition by price-fixing, market sharing and restricting output?
Answer: Cartel.

 

59) Who wrote the famous book “Principles of Management”?
Answer: Oliver Sheldon.

 

60) What is the meaning of quizzical?
Answer: Questioning and mocking.

 

61) Without which language Web pages would not exist?
Answer: HTML.

 

62) Which of these peoples once ruled Norway?
Answer: Vikings.

 

63) The emitter current is almost independent of the:
Answer: Collector-to-base voltage.

 

64) The ballet dancer’s short and spreading skirt is called:
Answer: Tutu.

 

65) Preferential runway for takeoff is used:
Answer: To reduce noise nuisance.

 

66) To which country does the volcano Cotopaxi belong?
Answer: Ecuador.

 

67) Name an abiotic resource:
Answer: Freshwater.

 

68) Which sign is the decapod of the zodiac?
Answer: Cancer.

 

69) Who is the author of the classic “Principia Mathematica”?
Answer: Alfred North Whitehead and Bertrand Russell.

 

70) Where would you now try to find the remains of the ancient city of Carthage?
Answer: Tunisia.

 

71) invented the modern form of the aerosol spray?
Answer: Robert Abplanalp (1953)

 

72) What does the “SIM” in SIM card stand for?
Answer: Subscriber Identity Module.

 

73) Which are the factors resulting in a road accident?
Answer: Road and environment deficiencies, Road user errors or human factors, vehicle defects.

 

74) What is the high tower of a Muslim Mosque called?
Answer: A minaret.

 

75) Who put forth the nebular hypothesis explaining the origin of the earth?
Answer: Laplace.

 

76) What is chalcedony?
Answer: A gemstone.

 

Read more GK > English Quiz Questions and Answers > General Knowledge Questions and Answers for Competitive Exams

Leave A Reply

Your email address will not be published.