Quiz Question of the Day

0

Quiz Question of the Day

 

Quiz Question of the Day

 

1) A party consists of grandmother, father, mother, four sons, and their wives and one son and two daughters to each of the sons. How many females are there in all?
Answer: 14.

 

2) Who was the author of the book ‘Madame Bovary’
Answer: Gustave Flaubert.

 

3) Which is the most populous city in the world?
Answer: Tokyo.

 

4) Who was the King of Swing?
Answer: Benny Goodman.

 

5) In what year was the Magna Carta issued?
Answer: 1215.

 

6) Which metal is non toxic in nature?
Answer: Gold.

 

7) Where was Lord Buddha born?
Answer: Lumbini.

 

8) Tobacco, Tomatoes, and Maize all originated in which region?
Answer: Central America.

 

9) What is the loss of water in the form of water drops called?
Answer: Guttation.

 

10) Who was the first man to fly across the channel?
Answer: Louis Bleriot.

 

11) What is the main ingredient in the soup called gazpacho?
Answer: Tomatoes.

 

12) When temperature is gradually decreased, what is the specific heat of substance?
Answer: Decreased.

 

13) What country does the soccer player Wayne Rooney come from?
Answer: England.

 

14) Which government figure is the Secret Service referring to when they use the designation “Potus”?
Answer: The President of the United States.

 

15) What is Study of growth and development of embryo?
Answer: Embryology.

 

16) Who starred as Rocky Balboa?
Answer: Sylvester Stallone.

 

17) In what state are the Carlsbad Caverns?
Answer: New Mexico.

 

18) What is the Study of pulse and arterial blood pressure called?
Answer: Sphygmology.

 

19) Spider a kind of insect has six legs. True or False?
Answer: False.

 

20) Identification of all organisms is done using a:
Answer: Key.

 

21) Which is the element that has the highest first ionization potential?
Answer: Nitrogen.

 

22) In which war was the charge of the Light Brigade?
Answer: Crimean.

 

23) Before Nagano, which country had won the most medals in the Winter Olympics?
Answer: Norway.

 

24) Who is the author of the book ‘The Rights of Man’?
Answer: Thomas Paine.

 

25) Find the value of 7 ° + 8 ° =?
Answer: 2.

 

Quiz Question of the Day Part 2

 

26) Which world leader “spoke softly and carried a big stick?
Answer: Theodore Roosevelt.

 

27) What is considered as the easily digestable source of protein?
Answer: Soyabean.

 

28) Who invented the television?
Answer: John Logie Baird.

 

29) What nickname was given to the Sydney Hospital opened in 1816?
Answer: The Rum Hospital.

 

30) Floatation separates mixtures based on density. True or False?
Answer: True.

 

31) King John signed the Magna Carta.
Answer: False.

 

32) Which oxyacid of halogen has maximum acidic nature?
Answer: HClO4.

 

33) What was the name of inn in Treasure Island?
Answer: Admiral Benbow.

 

34) The meniscus of mercury is different to that of water in that it:
Answer: Curves in an upside down U-shape.

 

35) The greatest threat to organisms and biodiversity in which process?
Answer: Process of habitat loss.

 

36) These leaves are used for treating flu, cold, and pneumonia:
Answer: Eucalyptus.

 

37) Tenochtitlan was the capital of which civilization?
Answer: The Aztecs.

 

38) Which animals have a diet mainly consisting of bamboo?
Answer: Red pandas.

 

39) What was Erich Weiss better known as?
Answer: Harry Houdini.

 

40) What is defined as the change in velocity over time?
Answer: Acceleration.

 

41) What does Barometer measure?

Answer: Atmospheric Pressure.

 

42) According to Greek mythology, Who was the multiheaded beast which Hercules slew?
Answer: Hydra.

 

43) In which nomad man started settling?
Answer: Neolithic Age.

 

44) Who would use a mashie niblick?
Answer: Golfer.

 

45) The largest planet in our solar system is:
Answer: Jupiter.

 

46) Angular separation between two colours of the spectrum depends upon which thing?
Answer: Angle of deviation.

 

47) In what country were the 2010 Winter Olympic Games held?
Answer: Canada.

 

48) What type of fish is caught by the old man in Hemingway’s “The Old Man and the Sea”?
Answer: Marlin.

 

49) Where is the headquarter of International atomic Energy Agency is located?
Answer: Vienna.

 

50) In the song who killed Cock Robin?
Answer: Sparrow.

 

Quiz Question of the Day Part 3

 

51) Which was the first antibiotic to be discovered?
Answer: Penicillin.

 

52) In the human body, cowper’s glands form a part of which system?
Answer: Reproductive system.

 

53) Kelvin is a measure of temperature. True or False?
Answer: True.

 

54) For what purpose was the Taj Mahal built in the city of Agra in India?
Answer: As a tomb.

 

55) Which type of forest exhibits highest bio-diversity ?
Answer: Tropical rain forest.

 

56) What do deciduous trees do?
Answer: Lose their leaves in winter.

 

57) Where was MLK assassinated?
Answer: The Motel Lorriane.

 

58) In absence of ribosome in cell which function does not takes place?
Answer: Protein synthesis.

 

59) What will be the next number in the following series of numbers 2,4,16, _?
Answer: 256.

 

60) Where would you find the Joseph Bonaparte Gulf and the Gulf of Carpentaria?
Answer: Australia.

 

61) Which transition metal is in liquid state?
Answer: Mercury.

 

62) In golf what name is given to the No 3 wood?
Answer: Spoon.

 

63) The chemical symbols of chlorine, potassium, copper, sodium, nitrogen and iron in order are:
Answer: Cl, K, Cu, Na, N, Fe.

 

64) Total internal reflection of light is possible when light enters from which thing?
Answer: Water to air.

 

65) What does Altimeter measure?
Answer: Altitude of an object above a fixed level.

 

66) In botany, what is the pigment molecule found in most plants that gives them their green color?
Answer: Chlorophyll.

 

67) The UNESCO declared 2011 as which International Year?
Answer: International Year of Chemistry.

 

68) If you have caries who would you consult?
Answer: Dentist (its tooth decay).

 

69) In which South American country is Dutch spoken?
Answer: Suriname.

 

70) If a bar magnet is cut length wise into 3 parts, what will the total number of poles be?
Answer: 6.

 

71) A typical golf course features how many holes?
Answer: 18.

 

72) A total lunar eclipse occurs within the umbra – a partial eclipse occurs within the penumbra. True or False?
Answer: True.

 

73) Which tissue take part in healing the wounds?
Answer: Epithelium tissue.

 

74) What other name is Mellor’s famously known by?

Answer: Lady Chatterley’s Lover.

 

75) An example of an igneous rock that cooled slowly beneath the earth’s surface is:
Answer: Granite.

 

Quiz Question of the Day Part 4

 

76) What is the state the main activity associated with the fold mountain?
Answer: Earthquakes.

 

77) Electrons are larger than atoms. True or False?
Answer: False.

 

78) Senegal and Gambia formed which confederation from 1982 to 1989?
Answer: Senegambia.

 

79) Temporary hardness of water is due to the presence of which thing?
Answer: Magnesium bicarbonate.

 

80) What did Jack Horner pull from his pie?
Answer: Plum.

 

81) If lovers are said to be “star-crossed,” their relationship is:
Answer: Doomed.

 

82) Which energy do not have the problem of pollution?
Answer: Sun.

 

83) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Family 2.Community 3.Member 4.Locality, 5.Country
Answer: The correct order is: Member, Family, Community, Locality, and Country.

 

84) Who’s Casca the first to stab in a play by Shakespeare?
Answer: Julius Caesar.

 

85) Rotation of the earth causes deflection of wind by which force?
Answer: Coriolis force.

 

86) How many feet in a fathom?
Answer: Six.

 

87) The winner of the “Strong Man” award for insects goes to the Leaf Beetle. How much weight can it pull?
Answer: 43 times its body weight.

 

88) Which air pollutant affect the nervous system of man?
Answer: Lead.

 

89) Which country won the most number of medals in the 2012 Olympics?
Answer: USA.

 

90) Which strait links San Francisco Bay with the Pacific?
Answer: Golden Gate.

 

91) Which is the chief characteristics of wet and dry tropics?
Answer: Constant heating.

 

92) Which film had song Spring time for Hitler?
Answer: The Producers.

 

93) In sports, which baseball slugger was known as the “Yankee Clipper”?
Answer: Joe DiMaggio.

 

94) The United Nations declared 2010 as which International Year?
Answer: Rapprochemont of Cultures.

 

95) Which God is believed to reside at Mount Kailash?
Answer: Lord Shiva.

 

96) The correct name for a ‘shooting star’ is a:
Answer: Meteor.

 

97) Regatta is associated with which sports event?
Answer: Rowing.

 

98) Name the legless fighter pilot of ww2?
Answer: Douglas Bader.

 

99) The cities of Touggourt, Beskra, Oran, and Skikda can be found in which North African country?
Answer: Algeria.

 

100) What is the term as the drainage pattern developed on folded sedimentary rocks?
Answer: Trellis.

 

101) The Himalayas are formed of parallel fold ranges of which the oldest range?
Answer: The Great Himalayan Range.

 

Read: World History Multiple Choice Questions and Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.