Political Quiz Questions and Answers 2020

0

Political Quiz Questions and Answers – Politics GK

 

Political Quiz Questions and Answers

 

General Political Quiz Questions and Answers 2020 Part 1

 

1) For how many years is a French President elected?

Answer: Seven years.

 

2) What does the GOP stand for?

Answer: Grand Old Party.

 

3) Name the person who won the Nehru Award for International Understanding, he also known as Frontier Gandhi?

Answer: Abdul Ghaffar Khan.

 

4) What is Donald Trump’s middle name?

Answer: John.

 

5) Who was the first president of Russia after the fall of the Soviet Union?

Answer:  Boris (Nikolayevich) Yeltsin the first popularly elected Russian president in 1991.

 

6) Who was known as ‘Lion of Kashmir’?

Answer: Sheikh Abdullah.

 

7) Who is the longest serving Prime Minister in British history?

Answer: Sir Robert Walpole.

 

8) Who was the chief leader of South African Negroes during the period of 1905-1940?

Answer: Abdullah Abdurahman.

 

9) What relation was John Parke Custis to George Washington?

Answer: Stepson.

 

10) Name the 6th President of U.S.A, who was the son of U.S.A’s 2nd President?

Answer: John Quincy Adams.

 

11) What nickname was given to Robert Walpole’s period of political dominance?

Answer: The Robinocracy.

 

12) Who was the founder of Christian Democratic Union (C.D.U.) in West Germany?

Answer: Conrad Adner.

 

13) Which American President was the last to be impeached?

Answer:  Richard Nixon.

 

14) Who was the President of Cameroon during the period of 1960-1982?

Answer: Ahmadou Ahidjo.

 

15) Bob Bennett, who belonged to the Republican Party, became a senator in the year 2009. Which state did he represent?

Answer: Utah.

 

16) Name the Communist leader of Indonesia during the period of 1951-1965:

Answer: D. N. Aidit.

 

17) Who was the first Latino Supreme Court Justice?

Answer: Sonia Sotomayor.

 

18) King of Bavaria (1806-1825):

Answer: Maximilian I.

 

19) What was the original name of the company Trump’s father Frederick owned?

Answer: Elizabeth Trump & Son.

 

20) Who was the President of Uganda during the period of 1971-1979?

Answer: Idi Amin.

 

General Political Quiz Questions and Answers 2020 Part 2

 

21) Which role had Thomas Pelham-Holles held for over 30 years before his time as Prime Minister began?

Answer: Secretary of State.

 

22) Name the English man who was a freedom fighter of India, he was also known as ‘Deenabandhu’?

Answer: Charles Freer Andrews.

 

23) Where was George Washington sworn in as the first President of the USA?

Answer: Federal Hall, New York City.

 

24) Who was the General Secretary of U.S.S.R’s Communist Party after the death of Leonid Brezhnev?

Answer: Yuri Vladimirovich Andropov.

 

25) In what years did Spencer Compton serve as Prime Minister?

Answer: 1742-43.

 

26) Name the founder of ‘Dravida Munnetra Kazhagam’ (D.M.K):

Answer: C. N. Annadurai.

 

27) Mahmoud Ahmadinejad was Prime Minister of which country?

Answer: Iran.

 

28) Which are the famous works of C. N. Annadurai?

Answer: Velaikari, Oru Iravu.

 

29) Who wrote the book ‘Crippled America’?

Answer: Donald Trump.

 

30) Name the Irish woman, who was the President of Theosophical Society and Indian National Congress?

Answer: Annie Besant.

 

31) What word is used for a long speech by a Senator that halts the passage of a bill?

Answer: Filibuster.

 

32) Who was the President of Philippines in 1986?

Answer: Corazon Aquino.

 

33) What was Donald Trump’s famous catchphrase he used to say during his NBC TV show?

Answer: You’re fired.

 

34) Who was the chairman of Palestine Liberation Organisation (PLO) since 1968?

Answer: Yasser Arafat.

 

35) Which Tory was Prime Minister when America gained independence from British rule?

Answer: Lord Frederick North.

 

36) Who was the first President of Turkey?

Answer: Mustafa Kemal Atatürk.

 

37) John Adams served as the first United States ambassador to what two countries?

Answer: United Kingdom and the Netherlands.

 

38) When did Sirimavo Bandaranaike become as world’s first woman Prime Minister?

Answer: I960.

 

39) What King dismissed George Grenville as Prime Minister?

Answer: George III.

 

40) When did Zulfikar Ali Bhutto hang to death?

Answer: 1979.

 

General Political Quiz Questions and Answers 2020 Part 3

 

41) What Us President said I promise instead of I swear inaugurate?

Answer: Richard M Nixon.

 

42) Benazir Bhutto, daughter of Zulfikar Ali Bhutto was appointed as a Prime Minister in:

Answer: 1988 December.

 

43) Can you name the politician who received the ‘Order of the German Eagle, award in the year 1938?

Answer: Henry Ford.

 

44) Who was the founder of Pakistan People’s Party?

Answer: Zulfikar Ali Bhutto.

 

45) Who was the first African-American Supreme Court Justice?

Answer:  Thurgood Marshall.

 

46) He was Gandhi’s Doctor. He won the Bharat Ratna in 1961. Who was he?

Answer: Bidhan Chandra Roy.

 

47) When did Donald Trump divorce from his first wife, Ivana?

Answer: 1991.

 

48) Who was the king of Nepal in 1972?

Answer: Birendra Bir Bikram Shah.

 

49) Who served as British Prime Minister between 1812 and 1827?

Answer: Robert Jenkinson.

 

50) After the death of John Smith in 1994, who has became the leader of Labour Party of England?

Answer: Tony Blair.

 

51) John Adams was the first President to reside where?

Answer: The White House.

 

52) Jim Bolger, the leader of National Party became the Prime Minister of New Zealand in:

Answer: 1990.

 

53) Frederick North led the United Kingdom through the majority of what war?

Answer: American Revolutionary War.

 

54) When did Willy Brandt, Chancellor of West Germany win the Nobel Prize for Peace?

Answer: 1971.

 

55) Where was Lyndon Johnson when he first took the Presidential oath?

Answer: Air force I.

 

56) George Bush was the President of U.S.A during the period of:

Answer: 1989-1993.

 

57) What medal did J. William Fulbright get in the year 1977?

Answer: Benjamin Franklin Medal.

 

58) Who was the President of U.S.A after George Bush?

Answer: Bill Clinton.

 

59) James Monroe wrote this document warning Europe not to try to interfere with either South or North America. What is it?

Answer: Monroe Doctrine.

 

60) When did Captain Lakshmi Sahgal win, ‘Padma Vibhushan’?

Answer: 1998.

 

General Political Quiz Questions and Answers 2020 Part 4

 

61) What is the name of Trump’s second wife?

Answer: Marla Maples.

 

62) Who was the 39th President (1977-1981) of U.S.A?

Answer: Jimmy Carter.

 

63) Aberdeen resigned in 1855 because of his perceived failures managing which crisis?

Answer: The Crimean War.

 

64) After resigning from Congress Party in 1959, which party was formed by Chakravarti Rajagopalachari?

Answer: Swatantra Party.

 

65) What country supported Thomas Jefferson in his bid to become President in 1796?

Answer: France.

 

66) Charan Singh was the Prime Minister of India in 1979 for some days. He died in 1987. He was the leader of:

Answer: Lok Dal.

 

67) Who was King during William Pitt the Younger’s tenure as Prime Minister?

Answer: George III.

 

68) Valko Chervenkov was the Prime Minister of Bulgaria during the period of 1950-1956. He was known as:

Answer: Little Stalin.

 

69) What first lady became the first wife of a sitting president to appear under subpoena before a grand jury?

Answer: Hillary Rodham Clinton.

 

70) Chiang Ching-kuo was the famous leader of Taiwan Nationalist Chinese Government. When did he become the President of Taiwan?

Answer: 1972-1978.

 

71) Can you name the politician who received the ‘Nansen Refugee Award’ in the year 1954?

Answer: Eleanor Roosevelt.

 

72) When U.S.A fought against Vietnam, who advised the Vietnam guerrillas the method of defeating U.S.A?

Answer: Truong Chinh.

 

73) Which member of the President’s Cabinet has jurisdiction over the Federal Bureau of Investigation (FBI)?

Answer: Attorney General.

 

74) Who was the Prime Minister of France during the period of 1974-1976 and 1986-1988?

Answer: Jacques Chirac.

 

75) Which university did Trump attend before transferring to University of Pennsylvania?

Answer: Fordham University.

 

76) Who was the President of Mozambique in 1986?

Answer: Joaquim Alberto Chissano.

 

77) Who succeeded Asquith as Prime Minister on 6th December 1916?

Answer: David Lloyd George..

 

78) Who was the youngest Prime Minister in the history of Canada?

Answer: Charles Joseph Clark.

 

79) What war did the USA fight against the United Kingdom during James Madison’s tenure as President?

Answer: War of 1812.

 

80) Who was the Prime Minister of Canada in 1984?

Answer: Joe Clark.

 

General Political Quiz Questions and Answers 2020 Part 5

 

81) What was the name of the government of national unity that William Grenville formed after becoming Prime Minister?

Answer: Ministry of All the Talents.

 

82) Name the person who has worked as a Private Secretary of Winston Churchill (British Prime Minister) for a long period?

Answer: Sir. John Colville.

 

83) Which President Instigated The New Deal For The USA?

Answer: Franklin D Roosevelt.

 

84) When was Sun Yat-sen died?

Answer: 1925.

 

85) Who wrote the book ‘Hard Choices’?

Answer: Hillary Clinton.

 

86) She was a famous person in Greece politics, she was the wife of Sir Alexander Fleming, inventor of Penicillin. Who was she?

Answer: Amalia Fleming.

 

87) The National Security Council (NSC) falls under the jurisdiction of which U.S. government agency?

Answer: Executive Office of the President.

 

88) When did Malcolm Fraser become the Prime Minister of Australia?

Answer: 1975-1983.

 

89) Who co-produced The Celebrity Apprentice alongside Donald Trump?

Answer: Mark Burnett.

 

90) For fifteen years, who was India’s Prime Minister?

Answer: Indira Gandhi.

 

91) Which Prime Minister suspended the Death Penalty in England, Wales and Scotland?

Answer: Harold Wilson.

 

92) Who was the most famous man of 20th century?

Answer: Mohandas Karamchand Gandhi.

 

93) James Monroe was the last President of what dynasty?

Answer: Virginia dynasty.

 

94) Name the Indian Prime Minister, who won the ‘Bharat Ratna Award’ in 1971?

Answer: Indira Gandhi.

 

95) Arthur Wellesley famously led coalition forces at which 1815 battle?

Answer: Battle of Waterloo.

 

96) Name the English Liberal politician who succeeded Clement Davies as Liberal leader in 1956.

Answer: Jo Grimond.

 

97) Can you name the politician who received the ‘Nobel Peace Prize’ in the year 1953?

Answer: George Marshall.

 

98) Who became the first female leader of a British political party?

Answer: Margaret Thatcher.

 

99) What is the Israeli parliament called?

Answer: Knesset.

 

100) Who was the first SNP politician to hold the post of First Minister of Scotland?

Answer: Alex Salmond.

 

Read > Mythology Quiz Questions and Answers in English > 100 Religion Quiz Questions and Answers

 

Check General Knowledge and Quiz Questions Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.