Objective Questions in English

0

Objective Questions in English

 

Objective Questions in English

 

1) What U.S. president wrote Profiles in Courage?
A) John F. Kennedy
B) Richard Nixon
C) Theodore Roosevelt
D) Harry Truman

Answer: A

 

2) Which of the following countries has a green flag?
A) Libya
B) Somalia
C) Japan
D) Spain

Answer: A
Libya’s flag is all green.

 

3) The change of state from a liquid to a gas is called:
A) Evaporation
B) Melting
C) Liquefaction

Answer: A

 

4) January 3 was the perihelion. What does that mean?
A) The earth was farthest from the sun
B) The moon was closest to the earth
C) The moon was farthest from the earth
D) The earth was closest to the sun

Answer: D

 

5) Which of the following is NOT one of the original Seven Wonders of the Ancient World?
A) The Lighthouse of Alexandria
B) The Great Pyramid of Giza
C) The Great Wall of China
D) The Hanging Gardens of Babylonia

Answer: C
The Seven Wonders of the Ancient World are: The Great Pyramid of Giza, The Colossus of Rhodes, The Hanging Gardens of Babylonia, Mausoleum at Halicarnassus, Statue of Zeus at Olympia, Temple of Artemis at Ephesus, and The Lighthouse at Alexandria.

 

6) In what year was Pink Floyd’s Dark Side of the Moon released?
A) 1971
B) 1973
C) 1972
D) 1974

Answer: B

 

7) The Gulf of Oman and the Gulf of Aden are part of which sea?
A) Red
B) South China
C) Arabian
D) Mediterranean

Answer: C

 

8) Which of the following scientists studies the oceans?
A) Astronomer
B) Meteorologist
C) Oceanographer

Answer: C

 

9) Which is the largest state in the United States?
A) Texas
B) Alaska
C) California
D) Florida

Answer: B

 

10) What 1895 H. G. Wells novel was originally titled The Chronic Argonauts?
A) The Shape of Things to Come
B) War of the Worlds
C) The Time Machine

Answer: C

 

Objective Questions in English Part 2

 

11) Which statement is correct?
A) A siderial month is the time between two full moons.
B) A synodic month is the time between two full moons.

Answer: B

 

12) The Earth weighs approximately _______ .
A) 6 billion trillion tons
B) 1 billion trillion tons
C) 3 billion trillion tons
D) 6 million trillion tons

Answer: A
The Earth weighs 5,972,000,000,000,000,000,000 tons, or approximately 6 sextillion tons.

 

13) The Mandara Mountains lie on the border of Nigeria and which other country?
A) Burkina Faso
B) Niger
C) Benin
D)Cameroon

Answer: D

 

14) Only one of the following statements about the flamingo is true. Which one?
A) The flamingo can fly faster than any other bird
B) The flamingo nests in trees
C) The flamingo can live in flocks of tens of thousands of birds

Answer: C
The flamingo is not a particularly fast-flying bird, and makes its nest in shallow water on the ground. Sometimes, flamingos gather together in flocks containing tens of thousands of birds.

 

15) An example of unbalanced forces in action is:
A) a boat floating on still water
B) a rising balloon
C) a person sitting on a chair

Answer: B

 

16) All these writers are known for both their poetry and prose except:
A) Henry James
B) Jorge Luis Borges
C) Rudyard Kipling
D) Thomas Hardy

Answer: A
High accomplishment in both types of literature is relatively rare.

 

17) What is the capital of Bosnia-Herzegovina?
A) Budapest
B) Sarajevo
C) Belograd
D) Zagreb

Answer: B

 

18) The breed of horses known as Clydesdales originated in what country?
A) Spain
B) Germany
C) Scotland
D) France

Answer: C

 

19) Ancient forms of written communication in Mesopotamia were called what?
A) Hieroglyphics
B) Tomography
C) Papyrology
D) Cuneiform

Answer: D

The earliest writing in Mesopotamia was a picture writing invented by the Sumerians who wrote on clay tablets using long reeds. The script the Sumerians invented and handed down to the Semitic peoples who conquered Mesopotamia in later centuries, is called cuneiform.

 

Objective Questions in English Part 3

 

20) What nationality was Felix Mendelssohn?
A) Swiss
B) Austrian
C) German

Answer: C

 

21) Which city was once named York?
A) Detroit
B) Toronto
C) Melbourne
D) Johannesburg

Answer: B
The city was named York in 1793, by the British lieutenant governor.

 

22) Where are the two tallest buildings in the world located?
A) Singapore
B) China
C) Malaysia
D) United States

Answer: C

 

23) Who is famous for their Pressure-Volume Law?
A) Charles
B) Boyle
C) Gay-Lussac
D) Dalton

Answer: B

 

24) Which country is the world’s leading gold producer, after South Africa?
A) Russia
B) U.S.A.
C) Australia
D) China

Answer: B

 

25) The process performed by cells to obtain energy from sugar and oxygen is:
A) Photosynthesis
B) Breathing
C) Respiration

Answer: C

 

26) One of these words does not belong. Find the odd word out.
A) Toilet
B) Oven
C) Freezer
D) Stove
Answer: A

A toilet is not found in the kitchen.

 

27) All toadstools are mushrooms but not all mushrooms are toadstools.
A) True
B) False

Answer: A

 

28) Flavored with almonds, raisins and orange peel, what is glogg?
A) Chewy dessert
B) Duck sauce
C) Hot punch
D) Hangover antidote

Answer: C
A Swedish Christmas dish, it consists mostly of wine, brandy and sherry.

 

29) The colony of Ceuta belongs to which country?
A) Portugal
B) France
C) Spain
D) United Kingdom

Answer: C

 

30) What country did Hernando Cortes conquer?
A) Mexico
B) Spain
C) Texas
D) Panama

Answer: A

 

Objective Questions in English Part 4

 

31) Can it be April 1st and April 2nd at the same instant at different places?
A) Only at the Equinoxes
B) Yes
C) Only at the Solstices
D) No

Answer: B

 

32) One of these words does not belong with the other three. Find the odd word out.
A) Coffee
B) Juice
C) Apple
D) Water

Answer: C

 

33) The nearest spiral galaxy apart from the Milky Way galaxy is:
A) Clouds of Magellan
B) Andromeda
C) Orion’s Belt

Answer: B

 

34) Water can break down rocks because:
A) Water carries strong acids that erode rocks
B) Water takes up less space when it freezes and rocks collapse inward
C) Water expands when it freezes in cracks in rocks

Answer: C

 

35) Which country is northwest of Chile?
A) Argentina
B) Brazil
C) Ecuador
D) Peru

Answer: D

 

36) The alcohol found in wine, beer and liquor is known as grain alcohol or:
A) Methadone
B) Ethanol
C) Acetic acid
D) Phenol

Answer: B
The colorless liquid is produced by the fermentation of sugars or starches.

 

37) Dr. King was awarded honorary degrees from various colleges and universities in the United States and several foreign countries. How many were there in total?
A) 40
B) 20
C) 15
D) 5

Answer: B

 

38) All these are utensils used by cooks except:
A) Vitrine
B) Zester
C) Skimmer
D) Colander

Answer: A
A vitrine is a glass showcase for art objects or curios.

 

39) Which was the only major league baseball team to win two World Series in the 1980’s?
A) St. Louis Cardinals
B) K.C. Royals
C) Los Angeles Dodgers
D) N.Y. Yankees

Answer: C
The Dodgers beat the Yankees in 1981 and took the A’s to win the 1988 title.

 

40) The distance that light travels in one year is called:
A) a light year
B) a light ray
C) an astronomical unit
Answer: A

 

Read: 100 Science Quiz Questions and Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.