50 Important General Knowledge Questions and Answers

0

Important General Knowledge Questions and Answers

 

Important General Knowledge Questions and Answers

 

50 Top Important General Knowledge Questions with Answers Part 1 (1-17)

 

1) Who was the author of the book Wuthering Heights?

Answer: Emily Bronte.

 

2) How did the Sumerians build their temples?

Answer: In the shape of tall towers.

 

3) How many people have walked on the moon?

Answer: 12.

 

4) Name a gymnosperm which yields a drug for treating asthma:

Answer: Ephedra (the drug is ephedrine).

 

5) The Separatists that landed at Plymouth Rock were primarily what religious affiliation?

Answer: Puritan.

 

6) What is the Sulfide ore of silver known as?

Answer: Argentite.

 

7) What British stage production did Monkee Davey Jones star in as a child?

Answer: Oliver.

 

8) What is the primary function of management?

Answer: Planning.

 

9) What does a herpetologist study?

Answer: Reptiles.

 

10) The same keys are used for encryption as well as decryption:

Answer: In symmetric encryption.

 

11) In which country is the great port of Antwerp?

Answer: Belgium.

 

12) Which is Very Low Frequencies (VLF) band?

Answer: 10-30 khz.

 

13) Solar relates to the Sun, sidereal relates to the stars and synodic relates to the moon.

Answer: True.

 

14) Give an example of renewable resources:

Answer: fiber.

 

15) Who commanded the French ships which arrived in Botany Bay on 28 January 1788?

Answer: Jean-Francois de la Perouse.

 

16) The Greek engineer Hero once showed his compatriots how to dig a tunnel under a mountain by starting at both ends at once. Which subject did he use to estimate the points where digging could be started simultaneously?

Answer: Trigonometry.

 

17) Who was the Goddess of Love and Beauty?

Answer: Aphrodite.

 

Most Important General Knowledge Questions Part 2 (18-34)

 

18) The wavelength of sound in air is 10cm. What is its frequency?

Answer: 3.3 kc/s.

 

19) What Italian word is used to refer to a half-story, usually between the ground and first floor?

Answer: Mezzanine.

 

20) Which are the four categories of traffic signs?

Answer: Warning signs, Regulatory signs, Directional informatory signs, other informatory signs.

 

21) What “E” is a men’s magazine famous for its “Dubious Achievement Awards”?

Answer: Esquire.

 

22) ‘Blossom by blossom the spring begins’ In which poem does this line occur?

Answer: Swinburne’s “when the hounds of spring”.

 

23) In 1957, an animal named Laika became the first living creature to orbit Earth; which kind of animal was she?

Answer: A dog.

 

24) Sun’s own sign:

Answer: Leo.

 

25) Who discovered oxygen?

Answer: Joseph Priestly and Karl Wilhelm Scheele.

 

26) Is external combustion engine lighter or heavier in weight?

Answer: Heavier.

 

27) Atomic mass is expressed in atm. True or false?

Answer: False.

 

28) Whose dying words were “Crito, we owe a cock to Asclepius; pay it and don’t forget.”?

Answer: Socrates.

 

29) Which nerve is located in the human jaw?

Answer: Maxillary.

 

30) Who founded Motown Records?

Answer: Berry Gordy Jr.

 

31) Hummingbirds, native to the Americas, are the only birds capable of which maneuver?

Answer: Flying backward.

 

32) Which mountain in Thessaly did the ancient Greeks believe to be home of the gods?

Answer: Olympus.

 

33) What is the world’s tallest animal?

Answer: The male giraffe.

 

34) What was enforced by Parliament in 1379 and was the trigger that caused the ‘Peasant’s Revolt’ of UK?

Answer: Poll tax.

 

Important General Knowledge Online Quiz Questions and Answers Part 3 (35-50)

 

35) The satellite that orbits a planet is a:

Answer: Moon.

 

36) Don River, a major river in Russia empties into which sea?

Answer: Sea of Azov.

 

37) Labeled arrows on diagrams should be:

Answer: horizontal.

 

38) Archaeology focuses on:

Answer: Pre-historic Societies.

 

39) In chemistry, room temperature is:

Answer: 25 degrees Celsius.

 

40) In which Asian Country the Zoroastrian religion was founded?

Answer: Iran.

 

41) What weathering chemicals are made by decaying plants?

Answer: Acids.

 

42) What is a bond?

Answer: Bond is a promise of the issuer to pay principal and interest at a specified time.

 

43) The rule to calculate Force is:

Answer: Mass X acceleration.

 

44) What was the name, which Henry Fox Talbot called his technique?

Answer: Calotype or talbotype.

 

 

45) What were first issued in 1950 and allowed people to ‘pay by plastic’?

Answer: Credit cards.

 

46) When did China join the United Nations?

Answer: 1971.

 

47) What material forms the hard outermost layer of a human tooth?

Answer: Enamel.

 

48) French Renaissance furniture can be divided into two important styles. Which are they?

Answer: Francis 1 and Henry II.

 

49) Who was the first woman to be awarded the Distinguished Flying Cross medal?

Answer: Amelia Earhart.

 

50) The Andes Mountains are composed largely of which rocks?

Answer: Igneous rocks.

 

Read > Top 50 Sports Questions and Answers > 500 General Knowledge Questions – GK Quiz and Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.