100 General Knowledge ke Question

0

General Knowledge ke Question

 

General Knowledge ke Question

 

1) Monatomic ions have ___
Answer: One atom.

 

2) Taiwan lies on which line of latitude?
Answer: Tropic of Cancer.

 

3) Who published the first translation of the Bible into English?
Answer: Miles Coverdale.

 

4) Of the six vanished ancient Wonders of the World, which was the last to disappear?
Answer: The Lighthouse of Alexandria.

 

5) Nagasaki can be found on Japan’s southwesternmost island. What is the island’s name?
Answer: Kyushu.

 

6) Which of Chaucer’s well-known works is unfinished?
Answer: The Canterbury Tales.

 

7) The fastest insect is the deer bot fly. What is its fastest speed?
Answer: 90 mph.

 

8) What is Pakistan’s capital city?
Answer: Islamabad.

 

9) In history, the Treaty of Guadalupe Hildago established a peace between Mexico and which other country?
Answer: United States of America.

 

10) The centre of a solar system is a:
Answer: Star.

 

11) Salsette island lies near which coastal Indian city?
Answer: Mumbai.

 

12) In what year was the U.S. Monroe Doctrine introduced?
Answer: 1823.

 

13) What is a synapse?
Answer: A gap between nerve cells.

 

14) What do you call a grouping of coyote?
Answer: A band of coyote.

 

15) What is the second smallest country (after Suriname) in South America?
Answer: Uruguay.

 

16) What was Doc Holiday’s real name?
Answer: James Henry Holiday.

 

17) Which period of music was perfected by J. S. Bach, featuring exquisite ornamentation and lasting from about 1600 – 1750?
Answer: The Baroque Period.

 

18) For what crime was Al Capone finally convicted?
Answer: Tax evasion.

 

19) Who discovered the molecule?
Answer: Amadeus Avogadro.

 

20) Where were Anne Boleyn, Catherine Howard and Lady Jane Grey beheaded?
Answer: Tower of London.

 

General Knowledge ke Question Part 2

 

21) Which country lies on both the equator and the Tropic of Capricorn?
Answer: Brazil.

 

22) At sea level, with a temperature of 70° Fahrenheit, approximately how fast does sound travel through the air?
Answer: 770 mph.

 

23) In which direction does the Amazon river flow?
Answer: East.

 

24) Amu is the abbreviation for atomic mass unit. True or False?
Answer: True.

 

25) Which Italian city lies on the Adriatic Sea?
Answer: Venice.

 

26) Who was Atahualpa?
Answer: Last Inca Emperor of Peru.

 

27) Who was the only president to fight in the Spanish-American war?
Answer: Theodore Roosevelt.

 

28) The first Roman landing in Britain was led by Julius Caesar and happened in what year?
Answer: 55 B.C.

 

29) Who was the author of the book Medea?
Answer: Euripides.

 

30) Who was the teacher who died when the space shuttle Challenger exploded?
Answer: Christa McAuliffe.

 

31) The component distinguishing the Latin American city is?
Answer: A commercial spine.

 

32) What Shakespeare character says “Good night, sweet prince” to Hamlet?
Answer: Horatio.

 

33) What island is Pearl Harbor on?
Answer: Hawaiian Island of Oahu.

 

34) Lichens are not classified as plants because:
Answer: They are two organisms – alga and fungus.

 

35) Where were the southernmost Winter Olympics?
Answer: Nogano, Japan.

 

36) What Tasmanian governor gave his name to a port, mountain range, river and lake?
Answer: Sir George Arthur.

 

37) According to Greek mythology Who was the son of Zeus strongest of mortals?
Answer: Hercules.

 

38) The air around a planet is its:
Answer: Atmosphere.

 

39) Which country was first to grant women the right to vote?
Answer: New Zealand.

 

40) Mel Brooks does not act in this film:
Answer: Young Frankenstein.

 

General Knowledge ke Question Part 3

 

41) What kind of an organism is a truffle?
Answer: Fungus.

 

42) “That’s not writing; it’s typing” was one American author’s comment on another’s work. Who was talking about whom? (Answer: author on author)
Answer: Truman Capote on Jack Kerouac.

 

43) Which Indian city is farthest north?
Answer: Mumbai.

 

44) The lightest gas is:
Answer: Hydrogen.

 

45) In language, what “E” is the honorary title given to a professor in retirement?
Answer: Emeritus.

 

46) Which founding member of the Rolling Stones left the band in 1992?
Answer: Bill Wyman.

 

47) Georgian Bay is part of which Great Lake?
Answer: Lake Huron.

 

48) Is an aberration a distorted /defect optical image?
Answer: Yes.

 

49) Igneous rocks that cool deep beneath the earth’s surface are:
Answer: Plutonic.

 

50) Fleas would win a gold medal for jumping at the Insect Olympics. How high can they jump?
Answer: 200 times their body length.

 

51) On which river is Baton Rouge?
Answer: Mississippi.

 

52) The satellite that orbits a planet is a:
Answer: Moon.

 

53) The Donetsk mining and industrial region lies in which country?
Answer: Ukraine.

 

54) Antarctica contains 70% of the world’s fresh water. True or False?
Answer: True.

 

55) The movement of water from the tree roots up to the leaves is by:
Answer: Capillary action.

 

56) Which U.S. state was first to elect a woman to Congress?
Answer: Montana.

 

57) The scientific study of insects is known as:
Answer: Entomology.

 

58) What do you call a grouping of cranes?
Answer: A sedge or siege of cranes.

 

59) Vieques Island is part of which territory?
Answer: Puerto Rico.

 

60) The capital city of a state is not always the largest city in the state. What are the capital cities of the following states: Kentucky? Wisconsin? Vermont? Pennsylvania? California? Washington?
Answer: Frankfort, Kentucky; Madison, Wisconsin; Montpelier, Vermont; Harrisburg, Pennsylvania; Sacramento, California; and Olympia, Washington.

 

General Knowledge ke Question Part 4

 

61) Which period of music saw the prominence of church music fade as orchestral music blossomed, lasting from the period of about 1750 to 1825?
Answer: The Classical Period.

 

62) Who founded the state of Taiwan in 1949?
Answer: Chiang Kai-shek.

 

63) What secondary school has produced the most Nobel Prize winners in Science?
Answer: Bronx High School of Science, New York.

 

64) Where is the Basque region of Spain?
Answer: North.

 

65) What is the speed of sound through water as opposed to through air?
Answer: 4 times faster.

 

66) In which direction does the Sphinx face?
Answer: East.

 

67) Which country is directly north of Belgium?
Answer: Netherlands.

 

68) Which Anglo-Saxon rebel had the nickname “the Wake”?
Answer: Hereward.

 

69) Who were the only two presidents to fight in World War I?
Answer: Dwight D. Eisenhower and Harry S. Truman.

 

70) The Canaanites were one of the two main groups that made up the Phoenician civilization. Who was the other group?
Answer: Philistines.

 

71) Who was the author of the book Absalom, Absalom
Answer: William Faulkner.

 

72) Who was the father of Cleopatra’s twins?
Answer: Mark Antony.

 

73) Which city started as an island village?
Answer: Paris.

 

74) In literature, The Bourne Identity is on of more than twenty New York Times bestsellers written by what author?
Answer: Robert Ludlum.

 

75) What is the largest US state east of the Mississippi?
Answer: Georgia.

 

76) The type of symmetry where an organism can be divided into equal parts along radii is:
Answer: Radial.

 

77) Which South American country is a member of OPEC?
Answer: Venezuela.

 

78) Tandoori is a populart style of cooking that originated in:
Answer: India.

 

79) What profession did Mortimer Lewis achieve fame in?
Answer: Architecture.

 

80) Who was a wise centaur?
Answer: Chiron.

 

General Knowledge ke Question Part 5

 

81) The gravity of a planet compared with the gravity of the sun is much:
Answer: Less.

 

82) Which country is not considered one of the “economic tigers” of the Pacific Rim?
Answer: Philippines.

 

83) What is kohlrabi?
Answer: Vegetable.

 

84) In Celsius, what is the boiling point of water?
Answer: 100.

 

85) Which is the largest Roman amphitheater in the world?
Answer: The Coliseum (Rome).

 

86) One famous American poet was a West Point cadet. Who was he?
Answer: Edgar Allen Poe.

 

87) What day was the last speech Dr. King gave the day before his death?
Answer: April 3, 1968.

 

88) In which country is Darjeeling, known of one of the finest views on the planet?
Answer: India.

 

89) Compounds that share electrons when the atoms bond are:
Answer: Covalent.

 

90) What twenty-foot-long missile that cruises at subsonic speeds shares its name with a hatchetlike Native American fighting axe?
Answer: The Tomahawk.

 

91) Based on GNP per capita, what is the world’s richest country?
Answer: Liechtenstein.

 

92) What was the name of Leonard Bernstein’s first musical?
Answer: On the Town.

 

93) Catadioptric is another name for a rich field telescope. True or False?
Answer: False.

 

94) Igneous rocks that cool quickly from lava are called:
Answer: Volcanic.

 

95) Which body of water can be found in the Mediterranean Sea?
Answer: Tyrrhenian Sea.

 

96) What is the material from which most micro-electronic chips are made?
Answer: Silicon.

 

97) What word did Picasso define as ‘a lie that makes us realize the truth’?
Answer: Art.

 

98) Who was the first to sail around the Cape of Good Hope?
Answer: Vasco De Gamma.

 

99) According to the 1990 U.S. Census, the four largest metropolitan areas (in order) are?
Answer: New York, Los Angeles, Chicago, Washington D.C.

 

100) Developed at Scotland’s Roslin Institute, what is the name of the world’s first cloned sheep?
Answer: Dolly.

 

Read: Test Your General Knowledge Quiz

Leave A Reply

Your email address will not be published.