in ,

General Knowledge (GK) Questions October 22 (2020)

General Knowledge (GK) Questions October 22 (2020)

 

1) Jacobus Henricus won the Nobel Prize for discovering what?

Answer: Laws of Chemical Dynamics and Osmotic Pressure.

 

2) In which country of the Republic of Ireland is the town Naas?

Answer: Kildare.

 

3) Who won a gold medal in his home town – Atlanta in Atlanta Olympics ‘96? Name the event too:

Answer: Derrick Adkins in 400 m low hurdles.

 

4) In education, which British university is older – Cambridge or Oxford?

Answer: Oxford

 

5) The first non – British chairman of International Cricket Council?

Answer: Clyde Walcott (West Indies).

 

6) The asteroid belt in our solar system is between the planets of:

Answer: Mars and Jupiter.

 

7) Name the Wimbledon Champion (Women’s) in 1998:

Answer: Jana Novotná, Czech Republic.

 

8) To which country do the Queen Charlotte Islands belong?

Answer: Canada.

 

9) What is the function of Vitamin K?

Answer: Helps blood-clotting.

 

10) The legendary female warriors called Amazons lived in the Amazon basin.

Answer: False.

 

11) How did the Sumerians sow the seeds?

Answer: Invented a machine to sow the seeds.

 

12) When using a measuring cylinder with water, one should read the:

Answer: Bottom of the meniscus

 

13) From where bromine is obtained?

Answer: It is obtained from some of the red algae, eg: Rhodomela.

 

14) Who shot and killed Jesse James?

Answer: Robert Ford.

 

15) Write an example of a metal which exists in nature in the free state:

Answer: Silver.

 

General Knowledge (GK) Questions October 22 Part 2

 

16) A cerebrovascular accident is commonly known as a/an:

Answer: Heart Attack.

 

17) What is the term ‘PERT’ means?

Answer: Program Evaluation and Review Technique.

 

18) What do you call a grouping of cubs?

Answer: A litter of cubs

 

19) Which band is used for experimental purposes?

Answer: EHF.

 

20) Kitchener, Burlington, and Oshawa are cities in which province?

Answer: Ontario.

 

21) Fluorosis is due to the:

Answer: Excess fluoride in water.

 

22) What movie character was famous for saying, “What’s up, Doc?”

Answer: Bugs Bunny Frederick Bean “Tex” Avery (1908 – 1980) was Bugs’s creator, and Mel Blanc (1908 -1989) was the voice.

 

23) Which curve is of special importance in electronics?

Answer: Bowditch curve.

 

24) Which period of music left all the rules of the past behind, with the introduction of bitonality, polytonality, atonality and 12-tone music?

Answer: The Modern Period.

 

25) The speed of sound in air at N.T.P is 300 m/s. If air pressure becomes four times what happens to its speed of sound?

Answer: 300 m/s.

 

26) What treaty ended WWI?

Answer: Treaty of Versailles.

 

27) In which year was the Suez Canal first opened?

Answer: 1869.

 

28) Who wrote The Common Sense Book of Child Care?

Answer: Doctor Benjamin Spock.

 

29) Which is the first Inspector Maigret book by Simenon?
Answer: ‘Inspector Maigret Investigations’.

 

30) For what discovery is Sir Alexander Fleming most famous?

Answer: Penicillin.

In 1928 Fleming discovered the ability of penicillin (Peniciiiurn nota urn) to cure bacterial infections.

 

GK Questions with Answers in English > GK Questions and Answers for School Students > New GK Questions with Answers – Learn GK Online > Multiple Choice GK Short Question and Answer > 100 Interesting GK Questions in English > 100 GK Bits in English > General Knowledge Quiz Questions and Answers > 100 Literature General Knowledge Questions > Simple General Knowledge Questions and Answers > 80 General Knowledge Questions for Competitive Exams > 80 Basic General Knowledge Questions and Answers > 50 Important General Knowledge Questions and Answers > 500 General Knowledge Questions – GK Question and Answer > General Knowledge (GK) 2020 – Top 50 Quiz Questions and Answers > Common General Knowledge Questions and Answers > 100 General Knowledge Quiz Questions Answers > Test Your General Knowledge Quiz > 100 General Knowledge ke Question > History General Knowledge (GK) Quiz Questions and Answers > General Knowledge and Current Affairs – October 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.

General Knowledge and Online Quiz Questions

General Knowledge (GK) Questions October 21 (2020)

General Knowledge and Online Quiz Questions

General Knowledge (GK) Questions October 23 (2020)