Football Quiz Questions and Answers 2020

0

Football Quiz Questions and Answers

 

Football Quiz Questions and Answers

 

100 Football General Quiz Questions and Answers Part 1 (Quiz 1-20)

 

1) Who were Liverpool’s first opponents in the Football League?

Answer: Middlesbrough Ironopolis.

 

2) Where was the 1980 European Cup Winners’ Cup Final held?

Answer: Belgium.

 

3) Where was the 2006 Champions League Final held?

Answer: Paris.

 

4) What is the name of the world’s largest football ground?

Answer: Rungrado 1st of May Stadium.

 

5) What is the highest number of goals that FC Barcelona has scored in a league season?

Answer: 116.

 

6) The Oval, London has a very special place in soccer history. Can you say why?

Answer: Of being the final venue of the oldest football clubs championship.

 

7) Liverpool’s win of the European Cup in 1976 -77 was only the second by a British club. Who were the first?

Answer: Glasgow Celtic.

 

8) When and where was the first world cup championship held?

Answer: 1930 at Uruguay.

 

9) Who won the Premier League 2012-13?

Answer: Manchester United.

 

10) Who were the first host nation to go out in the first round of the world cup?

Answer: South Africa.

 

11) Who was the first world cup trophy named after?

Answer: Jules Rimet.

 

12) Who has scored the most hat tricks in La Liga for Barcelona?

Answer: Lionel Messi.

 

13) What do the two football Dundee United F.C. and Celtic F.C have in common?

Answer: Both belong to Scotland.

 

14) Who scored Liverpool’s only goal in the 1978 European Cup Final?

Answer: Kenny Dalglish.

 

15) Name the player to have been capped most often by his country?

Answer: Héctor Chumpitaz.

 

16) How many Barcelona players have won the World Player of the Year award?

Answer: 5.

 

17) What does Copa Libertadores mean?

Answer: The South American Cup for Clubs.

 

18) Mark Hateley was top scorer in 1984 and then sold to which club?

Answer: AC Milan.

 

19) Name the oldest member of a World Cup Winning Team:

Answer: Dino Zoff (Italy) – 40 years in 1982.

 

20) Billy Buffalo is the mascot of which NFL team?

Answer: Buffalo Bills.

 

21) Who was the first winner of the “Golden Boot Award” and when?

Answer: Eusébio (Benfica) in 1967-68.

 

Football Quiz Questions and Answers 2020 Part 2 (Quiz 21-40)

 

22) When did a sixteen year old Alan Knight make his League debut?

Answer: 1978.

 

23) Can you score a goal directly from a flag kick ?

Answer: Yes.

 

24) What is the name of the Houston Texans mascot?

Answer: Toro.

 

25) Can you be ‘off side’ from a flag kick?

Answer: No.

 

26) Who was known as ‘Mad Dog’?

Answer: Martin Allen.

READ  101 Mahatma Gandhi GK Question Answer

 

27) How many countries took part in first World Cup Championship and who won?

Answer: Thirteen, Uruguay.

 

28) “Nittany Lion” is the mascot for which college team?

Answer: Penn State University.

 

29) Which country won the Jules Rimet Trophy outright by winning the world cup four times?

Answer: Brazil (1958,1962, 1970 and 1994).

 

30) Which former ‘Footballer of the Year’ went to play for Nagoya Grampus Eight instead of competing in the inaugural Premier League?

Answer: Gary Lineker.

 

31) Which countries have won the world cup thrice?

Answer: Italy (1934, 1938 and 1982), W. Germany (1954, 1974 and 1990).

 

32) What is the highest number of goals that Manchester United has scored in a league season?

Answer: 103.

 

33) Who has played in the maximum number of World Cup Competitions?

Answer: Antonio Carbajal of Mexico. 5 [(1950, 1954, 1958, 1962, 1966).

 

34) Which Czech Republic player scored a hat-trick for Liverpool against Chelsea in 1997?

Answer: Patrik Berger.

 

35) Who is the only player to have been a member of the World Cup winning team thrice?

Answer: Pele (Brazil).

 

36) What is Manchester United’s training ground better known as?

Answer: Carrington.

 

37) Who holds the record of most goals scored in a single World Cup Com-petition?

Answer: 13, Just Fontaine (France) in 1958.

 

38) Which London club was the first Premiership team to be relegated twice?

Answer: Crystal Palace.

 

39) Who is nick-named ‘Der Kaiser’?

Answer: Franz Beckenbauer (West Germany), former Captain and Coach.

 

40) Who has scored the most hat tricks for Manchester United?

Answer: Denis Law.

 

Football Quiz Questions and Answers 2020 Part 3 (Quiz 41-60)

 

41) What is Pele’s real and full name?

Answer: Edson Arantes do Nascimento.

 

42) Which Birmingham City player was responsible for the tackle that broke Eduardo’s leg in 2008?

Answer: Martin Taylor.

 

43) Who is the best football player of Europe in 1998?

Answer: Zinedine Zidane, France.

 

44) What are the longer sides of a football pitch called?

Answer: Touchlines.

 

45) What is the prize for the best football player of Europe?

Answer: Golden Football.

 

46) Where did legendary goalkeeper David Seaman go after leaving Arsenal?

Answer: Manchester City.

 

47) Which American Club did Pele play for in his last playing days?

Answer: Cosmos.

 

48) Which was the first football club to founded?

Answer: Sheffield Football Club.

 

49) Of which Brazilian Club was Pele a member?

Answer: Santos.

 

50) Which two Arsenal players were sent off versus Chelsea in September 2015?

Answer: Gabriel Paulista and Santi Cazorla.

 

51) What was Pele’s career record before he joined Cosmos?

Answer: 1216 goals from 1254 matches.

 

52) Which is the most successful British women’s football club?

READ  Fashion and Clothing Quiz Questions Answers

Answer: Arsenal Women’s FC.

 

53) If a team scores on the stroke of half time or full time, must the ball be kicked off again before the referee signals the interval or end of play?

Answer: No, not necessary.

 

54) In 2006, who took over from Prince Andrew as the President of the English Football Association?

Answer: Prince William.

 

55) Who was called the “Female Pele”?

Answer: Beverley Ranger (U.K).

 

56) “The Salvation” and “Elizabeth” are two films starring which former Manchester United football player?

Answer: Eric Cantona.

 

57) When were the first rules of the game of Football framed and where?

Answer: 1848 Cambridge, England.

 

58) Which Scottish football team are named after the Latin word for “Ireland”?

Answer: Hibernian.

 

59) Tragedies resulting in spectator deaths are not common in Football. Which was the first such tragedy which killed 25 in the U.K?

Answer: 1902, Ibrox Park.

 

60) Who scored the only goal for Chelsea in the 2017/2018 season FA cup finals against Manchester United?

Answer: Eden hazard.

 

Football Quiz Questions and Answers 2020 Part 4 (Quiz 61-80)

 

61) Can you recall the air crash in Italy which killed all on board including the players of a Champion Football Club. Give the year and the name of the club?

Answer: 1949, Torino, the Italian champion side.

 

62) In 1990, which country’s football team became the first ever to fail to score in a World Cup final?

Answer: Argentina.

 

63) In 1958 another air crash killed eight top players of a famous-English football club. Which club?

Answer: Manchester United at Munich.

 

64) In 2017, which player won the Chelsea’ player of the year award?

Answer: Eden Hazard.

 

65) Who was the first footballer to be knighted?

Answer: Sir Stanley Matthews in 1965.

 

66) What year were Arsenal founded?

Answer: 1886.

 

67) Who was the first footballer to play a century of Internationals?

Answer: Billy Wright (England) played his 100th in 1959.

 

68) Former Chelsea Player Nicolas Anelka played his international football from which country?

Answer: France.

 

69) When was Football included in the Olympics?

Answer: 1908, London.

 

70) What year were Liverpool founded?

Answer: 1892.

 

71) Who won the Olympics gold in 1908?

Answer: U.K.

 

72) Who is the only British player to win the Golden Boot as top scorer at a final?

Answer: Gary Lineker.

 

73) Who has been the runners-up at the two Olympics 1984 and 1988?

Answer: Brazil.

 

74) What year were Manchester City founded?

Answer: 1880.

 

75) When did the Football referees first use whistles?

Answer: 1878.

 

76) Which former League club based on the coast are called the Sandgrounders?

READ  100 General Knowledge Quiz Questions Answers

Answer: Southport.

 

77) The original FA. Cup begun in 1871 was stolen in 1895. From where? Was it replaced?

Answer: From a shop window in Birmingham. It was never found.

 

78) What is Lionel Messi’s middle name?

Answer: Andres.

 

79) Before the year 1937, a football was lighter than the one used subsequently. What is the weight difference?

Answer: Before 1937, 368 – 425 gm (13-15 oz) After 1937, 397- 454 gm (14-16 oz).

 

80) When did England first enter the World Cup?

Answer: 1950.

 

Football Quiz Questions and Answers 2020 Part 5 (Quiz 81-100)

 

81) Where was the 15th (1994) World Cup Football held?

Answer: U.S.A.

 

82) Who is Messi often compared to?

Answer: Diego Maradona.

 

83) A country won World Cup in 1954, 1974 and 1990. Name the country?

Answer: West Germany.

 

84) Which country knocked hosts Great Britain out in the last eight of the 2012 tournament?

Answer: South Korea.

 

85) Who scored the last goal for Brazil in the 1970 final to give Brazil the right to keep the Jules Rimet Trophy?

Answer: Carlos Alberto.

 

86) On 20th March 2012 Lionel Messi became top scorer in Barcelona’s history, whose record did he break?

Answer: Cesar Rodriguez.

 

87) Where was the 1970 world final played?

Answer: Aztec Stadium, Mexico.

 

88) Who is called “Beast Mode”?

Answer: Marshawn Lynch.

 

89) What is the highest score recorded in a first class match?

Answer: 36-0, Arbroath Bon Accord in a Scottish Cup match in 1885.

 

90) Which goalkeeper has made most premiership appearances?

Answer: David James.

 

91) What is the highest score in an international game?

Answer: England beat Australia 17-0 in 1951.

 

92) Which player is associated with the “Mile High Salute”?

Answer: Terrill Davis.

 

93) Which country did the great footballer Diego Maradona represents?

Answer: Argentina.

 

94) Which England player scored in 46 different Premier League games throughout his career – and didn’t lose any of them?

Answer: Darius Vassell.

 

95) Which country did the great footballer Marco van Basten represents?

Answer: Holland.

 

96) Name the team whose defensive line was called the “The Steel Curtain”?

Answer: Pittsburgh Steelers.

 

97) Which country did the great footballer Mirandinha represents?

Answer: Brazil.

 

98) Where did Manchester City play their home games before moving to Eastlands in 2003?

Answer: Maine Road.

 

99) Which country did the great footballer Danny McGrain represents?

Answer: Scotland.

 

100) When did Arsenal join The Football League?

Answer: 1893.

 

Read > South America Quiz Questions and Answers > Top 100 Cricket Quiz Questions and Answers

 

Check South America Quiz Questions and Answers

 

Check General Knowledge Questions and General Knowledge Quiz Questions and Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.