Fashion and Clothing Quiz Questions Answers

0

Fashion and Clothing Quiz Questions Answers

 

Fashion and Clothing Quiz Questions Answers

 

100 Fashion and Clothing online Quiz Questions and Answers Part 1 (1-25)

 

1) Where did American fashion designer Liz Claiborne born?

Answer: Belgium.

 

2) What is the name of a long piece of cloth worn by women over the shoulder?

Answer: Plaid.

 

3) The hometown of fashion designer Christian Dior is?

Answer: Granville.

 

4) What is the name of rubber-soled canvas shoes?

Answer: Plimsolls.

 

5) What do you mean by Camlet, also commonly known as camelot or camblet in the fashion industry?

Answer: The waterproof cloth of camel’s hair.

 

6) What is poncho?

Answer: A cloak like a blanket with a hole in the middle for the head. This garment and cap are used as a raincoat.

 

7) Name the celebrity fashion designer from Florida who was born in Italy?

Answer: Gianni Versace.

 

8) What is the name of strong shiny cotton?

Answer: Poplin.

 

9) A form of women’s loose gown intended for wear at night and in the bedroom.

Answer: Negligee.

 

10) What is angora?

Answer: Garment made from the wool of angora goats.

 

11) Which was the home country of fashion designer Martin Margiela?

Answer: Belgium.

 

12) What is the name of the ornament for the ankle?

Answer: Anklet.

 

13) Jeans refers to a particular style of Trousers which were invented by?

Answer: Jacob W. Davis in partnership with Levi Strauss & Co.

 

14) What is the name of a piece of ornamental cloth put on the back of a chair to protect it from marks left by hair oil?

Answer: Antimacassar.

 

15) Define the costume bikini.

Answer: The dress of women which is smaller in size, it is used while doing swimming and sunbath.

 

16) What is Appliqué?

Answer: A kind of decorative needlework.

 

17) Who is the person to start a fashion magazine for the first time?

Answer: Samuel Beeton.

 

18) What is the colour of aquamarine, a precious stone?

Answer: Bluish green.

 

19) What do you think about Winklepickers?

Answer: A style of shoe with a very sharp and quite long pointed toe.

 

20) What is the name of triangular headscarf tied by women under the chin?

Answer: Babushka.

 

21) A Beret is _____

Answer: A kind of woolen cap.

 

22) What is the name of the covering for feet worn by the children?

Answer: Baby socks.

 

23) Sarong is a _____

Answer: Dress which looks like a skirt worn by women and men of Malaysia.

 

24) What is the name of the garment having a front opening?

Answer: Bolero.

 

25) A short, wide strip of fabric worn by men around the neck and tucked inside an open-necked shirt is _____

Answer: Cravat.

 

Fashion and Clothing Quiz Questions Answers Part 2 (26-50)

 

26) What is the name of round brimless head-covering?

Answer: Bonnet.

 

27) Fedora lies in which category of accessories?

Answer: A kind of cap.

 

28) What is the name of a stiff felt hat?

Answer: Bowler.

 

29) _____ is a technique of wax-resist dyeing applied to  cloth manually, originated from Indonesia

Answer: Batik

 

30) What is the bracelet?

Answer: Ornament for the wrist, worn by men and women.

 

31) The category of dress in which Peg and harem belong to?

Answer: Trousers

 

32) What is braid?

Answer: A kind of embroidery.

 

33) A _____ is a sweater type of knitted garment that has an open front

Answer: Cardigan.

 

34) What is the name of short pants?

Answer: Briefs.

 

35) On which year Christian Marie Marc Lacroix, a French fashion icon, was born?

Answer: 1951.

 

36) What is a bush shirt?

Answer: A kind of shirt with half sleeves.

 

37) The fancy embroidery in which golden and silver threads are used is _____

Answer: Tambour.

 

38) What is the name of a fine thin cotton or linen fabric?

Answer: Cambric.

 

39) The trousers which have a length up to the knees are commonly called?

Answer: Shorts.

 

40) What is capeline?

Answer: A kind of woolen cap.

 

41) The pants wore on bedtime is known as?

Answer: Pyjamas.

 

42) What is the name of clergymen’s long outer garment?

Answer: Cassock.

 

43) What is the name of a loose cloak with the hood worn by Arab men?

Answer: Djellaba.

 

44) _____ is a bright coloured handkerchief with printed designs on it, worn tied around the head or neck.

Answer: Bandana.

 

45) What is the name of a thin kind of silk?

Answer: Shifon.

 

46) _____ is a fabric made using flax.

Answer: Linen.

 

47) What is the name of the shawl worn by Jews for the prayer?

Answer: Tallit.

 

48) The outer loose garment poncho is originated from?

Answer: South America.

 

49) What is the name of the tight skirt worn by men?

Answer: Kilt.

 

50) What type of garment is Cassock?

Answer: Clergymen’s longer outer garment.

 

51) What is the name of ornamental needlework?

Answer: Embroidery.

 

Top Fashion and Clothing Online Quiz Questions Answers Part 3 (Quiz 51-75)

 

52) Diane von Furstenberg, formerly Princess Diane of Fürstenbergand  and also a  Belgian fashion designer is   famous in the fashion field  for her

Answer: Wrap dress

 

53) Which three cities are known as the world of fashion besides Paris?

Answer: London, Rome, and Dublin.

 

54) America’s first designer of ornaments is _____?

Answer: Louis Comfort Tiffany.

 

55) What is tweed?

Answer: A rough woolen cloth worn by the villagers.

 

56) The style tonsure is?

Answer: A type of hair decoration which can be seen in fashion competitions.

 

57) How did the island, Harris become famous?

Answer: In the business of tweed.

 

58) The country which is well known for its ivory ornaments is?

Answer: Japan.

 

59) What is the name of the close-fitting cap?

Answer: Coif.

 

60) A piece of outer clothing consisting of a back and a front part without sleeves and a hole for the head is a?

Answer: Tabard.

 

61) What is the name of a semi-precious red stone?

Answer: Carnelian.

 

62) What do you mean by a pelisse?

Answer: A garment of women.

 

63) What is corset?

Answer: Woman’s close-fitting undergarment.

 

64) Which is the home country of the famous fashion designer Paul Poiret?

Answer: France.

 

65) What is the name of a light corset-like garment worn by women?

Answer: Corselet.

 

66) Oscar de la Renta, the celebrity fashion designer was born in?

Answer: Dominican Republic

 

67) What is the name of a loose covering for the head worn by men?

Answer: Cowl.

 

68) What is the name of a French fashion designer who designed skirt and hobble for the first time?

Answer: Paul Poiret.

 

69) What is crape?

Answer: A thin, crinkled cloth.

 

70) What does surplice mean in clothing?

Answer: A kind of vestment worn over the cassock.

 

71) What is the name of an iron plate with spikes worn on the foot for walking on ice etc.?

Answer: Crampons.

 

72) A small piece of cloth or textile material used as a sample of the fabric is called a

Answer: Swatch.

 

73) What is the name of a stiff fabric of horse hair?

Answer: Crinoline.

 

74) The name of the cap which came into a particular vogue among civil servants and diplomats in Whitehall?

Answer: Anthony Eden.

 

75) The fashion designer Rei Kawakubo belongs to which country?

Answer: Japan.

 

General Fashion and Clothing Quiz Questions Answers Part 4 (76-100)

 

76) The country from which the waterproof jacket originated?

Answer: In Greenland.

 

77) What is denim?

Answer: Coloured twilled cotton fabric.

 

78) A waterproof coat that protects the wearer against wind, rain, and cold weather, usually with a part for covering the head is

Answer: Anorak.

 

79) What is the name of bowler hat worn by men?

Answer: Derby.

 

80) The raw material used for making Anorak is ____

Answer: Smaller soft hair.

 

81) What is the name of rough heavy woolen cloth?

Answer: Duffle.

 

82) Who was the wedding dress designer of Queen Elizabeth II?

Answer: Norman Bishop Hartnell.

 

83) What is felt?

Answer: Cloth of wool.

 

84) On which year Jean Paul Gaultier, a fashion designer in France was born?

Answer: 1952.

 

85) What is the name of a cotton imitation of flannel?

Answer: Flannelette.

 

86) _____ is a wide flared skirt on which an appliquéd design is on the bright coloured fabric.

Answer: Poodle skirt

 

87) What is flannel?

Answer: Soft woolen cloth.

 

88) The home country of Thierry Mugler who is a well-known fashion designer is?

Answer: France.

 

89) What is the name of a stiff cotton cloth?

Answer: Fustian.

 

90) A particular fabric was popularized in 1944 when Adele Simpson presented the bold diamond design on the town suits she created. What was the name of that print?

Answer: Harlequin print

 

91) What is the name of strong material used for making coat etc.?

Answer: Gabardine.

 

92) Which city is the first and major fashion capital of the world and is also known as world of fashion?

Answer: Paris.

 

93) What is the name of a thin silk fabric?

Answer: Georgette.

 

94) Anna Wintour has become an international fashion icon in her role as editor-in-chief of the highly influential fashion magazine. Name that international magazine

Answer: American Vogue

 

95) What is habiliment?

Answer: A dress worn by the children.

 

96) William Ralph Blass (Bill Blass) was an American fashion designer, born in

Answer:    Fort Wayne, Indiana,  America.

 

97) What is a Jacket?

Answer: A short coat.

 

98) The home country of ‘Coco Chanel’ a famous fashion icon is in

Answer: France.

 

99) What is the name of dark green precious stone which is used to make ornaments?

Answer: Jade.

 

100) What is the actual name of the fashion icon Coco Chanel?

Answer: Gabrielle Bonheur Coco Chanel.

 

Read > 101 Environment Quiz Questions and Answers > General Electronics Questions and Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.