Common General Knowledge Questions and Answers

0

Common General Knowledge Questions and Answers

 

Common General Knowledge Questions and Answers

Common General Knowledge Questions Part 1 (Quiz 1-15)

 

1) Auditory nerve is a:

Answer: Eighth cranial nerve.

 

2) The ancient Egyptians’ script which means “sacred writing”:

Answer: Hieroglyphic.

 

3) Who formed the base of the feudal society?

Answer: The serfs.

 

4) The unification of Germany was undertaken by:

Answer: Otto von Bismarck.

 

5) The country that launched the first manmade satellite named Sputnik I:

Answer: U.S.S.R (4th October 1957).

 

6) The ruler of Rome who was first to recognise two kinds of citizens in the country as Plebeians and the Patricians:

Answer: Servius.

 

7) Who were the member countries of the Triple Entente?

Answer: Britain, France and Russia.

 

8) What was the relationship between Charles II and James II of Great Britain?

Answer: They were brothers.

 

9) Which ocean surrounds the North Pole?

Answer: Arctic Ocean.

 

10) The people of the Asiatic Steppes are known as?

Answer: Kyrgyz.

 

11) The oldest functioning hotel in Asia?

Answer: The Great Eastern Hotel, Calcutta.

 

12) What are the two major industrial cities in northern Italy?

Answer: Milan and Turin.

 

13) Which northern Nigeria city is the centre on which the major caravan routes converge?

Answer: Kano.

 

14) Which is the biggest French territory in the Caribbean?

Answer: Guadeloupe.

 

15) Which port does Bolivia use in Chile?

Answer: Arica.

 

Common General Knowledge Questions Part 2 (Quiz 15-30)

 

16) Which crop is under the largest acreage in Australia?

Answer: Wheat.

 

17) On the Andes mountain creatures, which one is famous for its wool?

Answer: Alpaca.

 

18) ‘The Strategy of Economic Development’ is the work of:

Answer: Albert O. Hirschman.

 

19) Where is the head quarters of Space Application Centre?

Answer: Ahmedabad.

 

20) What is the autobiography of Sophia Loren named?

Answer: Sophia, Living and Loving.

 

21) Where is the head quarters of the UNO?

Answer: In New York.

 

22) The Peace Prize is awarded in:

Answer: Oslo, Norway.

 

23) Which Olympics 10000 m ended in the three medals being won by athletes from the same country?

Answer: 1936, Finland.

 

24) What is the Venue of  The FA Cup Final since 1923?

Answer: London’s Wembley Stadium.

 

25) When in position on top of the stumps, the bails should project by:

Answer: 0.75 inch.

 

26) Which player won three Wimbledon titles in his first attempt, but never played there again?

Answer: Bobby Riggs (1939).

 

27) Bees cannot distinguish one colour, which?

Answer: Yellow.

 

28) What did the Hebrews that moved to Babylon think when they saw the remaining of Ziggurats?

Answer: They took it for the Tower of Babel.

 

29) Name the plant which spreads over a large area:

Answer: Banyan tree (Ficus benghalensis).

 

30) Which country is the biggest producer of manganese?

Answer: India.

 

Common General Knowledge Questions Part 3 (Quiz 31-40)

 

31) Name the organisation where the whole task of top level management is divided into a number of functions according to the nature of work involved:

Answer: Functional organisation.

 

32) In public key systems one key may be publically known and other must be kept:

Answer: Secret.

 

33) Which is High Frequencies (HF) band?

Answer: 3-30 Mhz.

 

34) Platforms built for ship to come close to the shore are known as:

Answer: Wharves.

 

35) How many phases are there for man’s interaction with his environment?

Answer: Three.

 

36) What kind of geometrical reflecting surface would concentrate parallel rays to one point?

Answer: Paraboloid.

 

37) Which waves are used in Sonography?

Answer: Ultrasonic.

 

38) In which year Sirius crossed the Atlantic Ocean?

Answer: 1838.

 

39) Who introduced the Petrarchan sonnet form (octave and sestet) into English?

Answer: Wyatt and Surrey.

 

40) Is it true or false to say there is no loss of fuel when internal combustion engine is not running?

Answer: True.

 

Common General Knowledge Questions Part 4

 

41) What are the main contributions of Buddhism?

Answer: Sacrifice, the independence of the religion.

 

42) Who wrote, “Some books are to be tasted, others to be swallowed, and some few are to be chewed and digested”?

Answer: Francis Bacon.

 

43) What was the title of Brecht’s adaptation of the Beggar’s opera, which included the song ‘Mack the Knife’?

Answer: The Threepenny.

 

44) Neptune was the Roman King of the oceans but the Greeks had another name for him. What was it?

Answer: Poseidon.

 

45) Who promised America – “This nation under God shall have a new birth of freedom, and government of the people, by the people, for the people shall not perish from this earth”?

Answer: Abraham Lincoln.

 

46) What do you mean by East Australian current?

Answer: The warm ocean current flowing along the eastern coast of Australia.

 

47) Émile Durkheim classified societies according to their:

Answer: Volume and density.

 

48) With which religion is the town of Bethlehem associated?

Answer: Christianity.

 

49) What are collateral loans?

Answer: Loans secured by collateral security.

 

50) Who began work on an electric telegraph in 1830’s?

Answer: Samuel F. B. Morse.

 

Read > General Knowledge (GK) 2020 – Top 50 Quiz Questions and Answers > 111 Mixed Trivia Quiz Questions with Answers

 

Check General Knowledge and Quiz Questions Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.