111 Mixed Trivia Quiz Questions with Answers

0

111 Mixed Trivia Quiz Questions with Answers

 

111 Mixed Trivia Quiz Questions with Answers

 

General Mixed Trivia Quiz Questions with Answers Part 1 (Quiz 1-20)

 

1) Who was the author of the book Journey to the End of the Night
Answer: Louis-Ferdinand Celine.

 

2) Who was the author of the book Don Quixote
Answer: Miguel de Cervantes Saavedra.

 

3) What nation’s flag was the first to be placed at the South Pole in 1911?
Answer: Norway.

 

4) How old was Stevie Wonder when he had his first hit?
Answer: Twelve.

 

5) What do we call the study of solar system and the objects in it?
Answer: Astronomy.

 

6) Three-quarters of which continent lie within the tropics?
Answer: Africa.

 

7) Which phase of the moon is not easily visible from Earth?
Answer: New moon.

 

8) What relation to Governor King was his wife before they married?
Answer: Cousin.

 

9) Who was the Goddess of the Hunt & the Moon?
Answer: Artemis.

 

10) Who designed the dome of the St, Peter’s Basilica?
Answer: Michelangelo (1475-1564).

 

11) What was the name of Jesus’ mother?
Answer: Mary (Matt 1:18).

 

12) Found on the skin, what “F” is the small cavity containing a human hair?
Answer: Follicle.

 

13) In science, who won two Nobel Prizes for her work in the area of radioactivity?
Answer: Marie Currie.

 

14) What does the W in George W. Bush stand for?
Answer: Walker.

 

15) In 1976, the US Food and Drug Administration banned the most commonly used coloring agent in drugs, food, and cosmetics. What was it called?
Answer: Red Dye No. 2.

 

16) Formula weight is the sum of atomic weights in a chemical formula. True or False?
Answer: True.

 

17) If you suffer from daltonism, you are:
Answer: Color blind.

 

18) “Capable of being understood.” (National Spelling Bee winning word from 1935)
Answer: intelligible.

 

19) Arrange the colors of the visible spectrum of light, from lowest frequency of wavelength to highest.
Answer: Red, Orange, Yellow, Green, Blue, Indigo, Violet
The sequence can be remembered as “Roy G. Biv.” Beyond the visible spectrum of light are ultraviolet, which is used in black lights and x-rays, and infrared, the most important use being remote controls, such as those used for televisions.

 

20) What are the opening words of the Declaration of Independence?
Answer: “When in the Course of human Events, it becomes necessary for one People to dissolve the Political Bands which have connected them with another…”

 

General Mixed Trivia Quiz Questions with Answers Part 2 (Quiz 21-40)

 

21) How many sickles in one galleon?
Answer: 17.

 

22) The cycle of sunspot activity is about:
Answer: 11 years.

 

23) The lens of a microscope that is close to the object to be viewed is the:
Answer: objective lens.

 

24) The melting point of water is the temperature at which:
Answer: water freezes from liquid water to solid ice.

 

25) A lichen is a combination of:
Answer: an alga and a fungus.

 

26) Friction acts:
Answer: whether an object is moving or not.

 

27) What is the term for a person with assets of over 1,000 million dollars?
Answer: Billionaire.

 

28) Which scientific unit gives a measure of loudness?
Answer: Decibel.

 

29) Which U.S. Navy destroyer suffered a terrorist attack on October 12, 2000?
USS Cole.

 

30) One of these words does not belong with the other three.[cr][cr]Find the odd word out.
Answer: telephone.

 

31) Which country do the most tourists visiting the U.S. come from?
Answer: Canada
Over 14 million Canadian tourists visit the U.S. each year. About 8 million Mexican tourists visit each year.

 

32) Which place is not part of the Atlantic Ocean?
Answer: Celebes Sea
The Celebes Sea is near the Philippines, in the western Pacific Ocean.

 

33) When did China become a communist state?
Answer: 1949.

 

34) What is a Haboob?
Answer: A type of wind.

 

35) Which clouds usually have the lowest altitude?
Answer: Stratus.

 

36) Where are the Carpathian Mountains?
Answer: Slovakia.

 

37) What is the capital of Slovakia?
Answer: Bratislava.

 

38) Mark Twain said, “The coldest winter I ever spent was a summer..” in which U.S. city?
Answer: San Francisco.

 

39) What is the largest island near South America?
Answer: Isla Grande de Tierra del Fuego.

 

40) Somalia lies within the same time zone as which city?
Answer: Moscow.

 

General Mixed Trivia Quiz Questions with Answers Part 3 (Quiz 41-60)

 

41) The Thar desert is also known by this name:
Answer: Great Indian
This vast desert that covers over 100,000 sq. miles is found in N.W. India and Pakistan.

 

42) The crocus and the gladiolus belong to this flower family:
Answer: Iris
This family is distributed worldwide except in the coldest regions.

 

43) In which country will you find the Dinaric Alps?
Answer: Croatia
An extension of the Swiss Alps, they extend through several Balkan countries.

 

44) Name the faithful wife of Ulysses in Homer’s “Odyssey”:
Answer: Penelope
When Ulysses arrived home in Ithaca, he cleaned house by killing Penelope’s suitors.

 

45) Which river flows from Mt. Hermon and empties into the Dead Sea?
Answer: Jordan
It flows through the Sea of Galilee.

 

46) Which Viennese composer left his eighth symphony unfinished?
Answer: Franz Schubert.

 

47) Whose dad dies in a brothel in Mark Twain’s handwritten manuscript?
Answer: Huckleberry Finn’s.

 

48) How many hours behind GMT is New York?
Answer: 5.

 

49) What do pork, shellfish, rabbit, and bats all have in common?
Answer: the Bible says not to eat them
We can’t imagine why someone would have to be warned not to eat bat, but each of these animals is designated in scripture as “unclean” and therefore not kosher.

 

50) When did Adolf Hitler come to power in Germany?
Answer: 1933.

 

51) Of what is BAFTA an acronym?
Answer: British Academy of Film and Television Arts.

 

52) Which of these presidents were the only two in history to be elected by the House of Representatives?
Thomas Jefferson
John Quincy Adams
Answer: In the 1800 election, the Electoral College was still required to vote for two candidates, the presidency would go to the candidate with the most votes and the vice-presidency would go to the candidate with the next highest number. Thomas Jefferson and Aaron Burr both received 73 votes. With a tie in electoral votes, the election went to the House where Jefferson won on the 36th ballot, and Burr became vice-president . . . In the election of 1824 (following the first popular vote) no candidate had a majority in the Electoral College. The House elected John Quincy Adams over Andrew Jackson.

 

53) What do you call a grouping of bees?
Answer: A swarm, grist or hive of bees.

 

54) Which is the second largest ocean in the world?
Answer: Atlantic.

 

55) What year did the great schism in the Catholic Church occur?
Answer: 1054.

 

56) Rome and Carthage fought each other in the Punic Wars. How many Punic Wars were there?
Answer: 3
There were three distinct conflicts between the cities. (264-241 B.C.) (218-201 B.C.) (149-146 B.C.).

 

57) Who was the author of the book Canterbury Tales
Answer: Geoffrey Chaucer.

 

58) What did all members of the Nazi SS have tattooed on their armpits?
Answer: Their blood type.

 

59) Which of these brand names is also the last name of one of its company’s founders?
Maytag, Nintendo, Samsonite, Eureka,
Answer: Maytag.

 

60) What’s the name of the tune to which the Battle Hymn of the Republic is sung?
Answer: John Brown’s Body.

 

General Mixed Trivia Quiz Questions with Answers Part 4 (Quiz 61-80)

 

61) Which scientist would study rocks and minerals?
Answer: Geologist.

 

62) Which European capital was originally two places, separated by the River Danube, whose names have been joined to form the city’s name?
Answer: Budapest.

 

63) Is the equator the line between the north and the south poles on Earth?
Answer: No.

 

64) What city did some people want to call Batmania?
Answer: Melbourne.

 

65) Who was the God of Fire & the Forge?
Answer: Hephaestus

 

66) The Eden Project in Cornwall and the Epcot Center in Florida both feature examples of what types of dome?
Answer: Geodesic.

 

67) What was the name of the garden where Adam and Eve lived?
Answer: Garden of Eden (Gen 2:8).

 

68) Which U.S. military term is short for Defense Readiness Condition?
Answer: Defcon.

 

69) In nature, does the first day of spring land on an equinox or a solstice?
Answer: an equinox.

 

70) The “Fat Boy” and the “Hugger” are models produced by which U.S. motorcycle manufacturer?
Answer: Harley-Davidson.

 

71) The nucleus of an atom is positively charged.
Answer: True.

 

72) In what level of earth’s atmosphere can you find the Van Allen Belts?
Answer: Magnetosphere.

 

73) “Relating to, involving, or committing the violation, desecration, or theft of something considered holy or sacred.” (National Spelling Bee winning word from 1942)
Answer: sacrilegious.

 

74) What are quasars?
Answer: Although scientific debates still rage about the nature of quasars, they appear to be stars that are moving away from earth at great speeds, as shown by the red shifts in their spectra. They may also be distant galaxies.

 

75) Who wrote the Declaration of Independence?
Answer: Thomas Jefferson spent eighteen days, from June 11 to June28, 1776, drafting the Declaration of Independence. Jefferson incorporated changes suggested by Benjamin Franklin and John Adams.

 

76) ‘Book One: Harry Potter and the Sorcerer’s Stone
Which of the following is not wizards money?
Knuts, Botts, Galleons,
Answer: Botts.

 

77) Loop-like arched shapes of gases on the sun’s surface are solar:
Answer: prominences.

 

78) The specimen on the microscope slide to be viewed should be:
Answer: transparent to allow light to pass through.

 

79) The boiling point of pure water is:
Answer: different from that of tap water.

 

80) Erosion by water occurs in:
Answer: rivers, ocean waves and glaciers.

 

General Mixed Trivia Quiz Questions with Answers Part 5 (Quiz 81-111)

 

81) The size or magnitude of a frictional force depends on:
Answer: both of the above.

 

82) Who was the Roman Catholic convert arrested on 4 November 1605 in the cellars of the Houses of Parliament?
Answer: Guy Fawkes.

 

83) Which animals are arthropods and have eight legs?
Answer: Arachnids.

 

84) What political figure was born Vladimir Ilich Ulyanov?
Answer: Lenin.

 

85) One of these words does not belong with the other three.[cr][cr]Find the odd word out.
Answer: heavy.

 

86) Which country does not have a red and white flag?
Answer: Romania.

 

87) What is the capital of Alberta, Canada?
Answer: Edmonton.

 

88) Where is the geographic center of North America (including Canada, the United States, and Mexico)?
Answer: North Dakota.

 

89) Which continent is third largest in area, following Asia and Africa?
Answer: North America.

 

90) Which country spends the highest proportion on military; almost 75% of their GNP?
Answer: Iraq.

 

91) What is a muezzin?
Answer: one who calls the faithful to prayer.

 

92) Which Central American country was the only one to significantly increase forest cover from 1990 to 1995?
Answer: Honduras.

 

93) Which country leads the world in the production of beet sugar?
Answer: France.

 

94) After Greenland, what is the largest island near North America?
Answer: Baffin Island.

 

95) Which ratio is an example of a small-scale map?
1:24,000
1:125,000
1:1,000,000
Answer: 1:1,000,000.

 

96) “La Marseillaise” is the national _______ of France.
Answer: Anthem
The day it was first sung was also the first day a French guillotine was used.

 

97) Botanically speaking, the flower that develops into a banana is a:
Answer: Berry
Only female flowers develop into the banana, and each plant bears fruit only once.

 

98) In what form did G.I. Joe first appear?
Answer: Comic strip
Cartoonist Dave Gerger first combined G.I. and Joe for his 1942 strip that appeared in “Yank.”

 

99) Which word refers to something ominous?
Answer: Portentous
A portent is an omen or a sign of things to come.

 

100) The parathyroid glands govern _______ metabolism.
Answer: Calcium and phosphorus
This major endocrine gland is located on the thyroid gland found in the neck area.

 

101) How many valves does a trumpet have?
Answer: Three.

 

102) What nationality was Felix Mendelssohn?
Answer: German.

 

103) How many islands make up America’s Calendar Island group?
Answer: 365.

 

104) What prominent biblical figure actually sent his buddy off to war so he could “put the moves” on his friend’s wife?
Answer: King David
It was none other than good old King David who sent Uriah back to the war knowing he would be killed. With Uriah out of the way, David would be able to have Bathsheba for himself. Uriah met his maker and David committed a sin, but eventually saw the error of his ways, repented, and remained in God’s favor. (2 Sam. 11:9).

 

105) Who became president of the United States in 1929, the year of the Wall Street Crash?
Answer: President Hoover.

 

106) Who played “Diana” in the TV comedy series Waiting For God?
Answer: Stephanie Cole.

 

107) Which of these presidents were the only presidents who never won an election?
Chester A. Arthur, Millard Fillmore, Gerald Ford, Andrew Johnson, John Tyler
Answer: Although there were eight presidents who became president by succeeding the death of their predecessor and one who became president by succeeding the resignation of his predecessor, Calvin Coolidge, Lyndon Baines Johnson, Theodore Roosevelt, and Harry S. Truman all were elected to another term in the following election.

 

108) What do you call a grouping of birds?
Answer: A flock, flight, congregation or volery of birds.

 

109) How many different languages are spoken in Africa?
Answer: Over 1000.

 

110) In what manner did Joan of Arc perish?
Answer: Burned.

 

111) Who studied under Socrates?
Answer: Plato
Socrates himself left no writings, and most of our knowledge of him and his teachings comes from the dialogues of his most famous pupil, Plato.

 

Read > 151 Trivia Questions and Answers > Mythology Quiz Questions and Answers in English

 

Check General Knowledge and Quiz Questions Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.